Kafkin Proces ali u obrnutom smeru: KROM UHAPŠEN U LIBERLANDU, ZATVORSKE DANE PROVODI U HOTELU

11/07/2015

KROM UHAPŠEN U LIBERLANDU, ZATVORSKE DANE PROVODI U HOTELU
Opovo, 11. jul 2015;
Da ne mora uvek Jozef K. da bude onaj koji strada u „Procesu“ potvrdio nam je naš prijatelj Krom koga smo nedavno upoznali u Opovu. Ako niste upoznati, Krom je pripadnik indijanskog plemena iz Južne Amerike i nedavno je na svom proputovanju po svetu boravio u Opovu gde je bio gost našeg sugrađanina Darka Nedeljkovića. Tom prilikom sa Kromom smo uradili opširan intervju u kojem je objasnio svoju filozofiju ali i tradiciju svog plemena Kadiweu, koje obitava u prašumama Amazonije.

Nakon Opova, kako je i najavio, Krom se svojim kombijem uputio u samoproklamovanu virtuelnu državu Liberland, koja se nalazi na dunavskoj adi Gornja Siga između Srbije i Hrvatske. U pitanju je neka vrsta ničije zemlje oko koje se spore dve države, a ovu mikronaciju proglasio je češki libertarijanski političar i samoproklamovani predsednik Slobodne Republike Liberland Vit Jedlička 15. aprila ove godine.

IMG_1681

Kao i pre toga Jedlička, Krom je po stupanju na teritoriju Liberlanda, zbog ilegalnog ulaska „uhićen“ od strane hrvatske policije. Ali naš prijatelj nije naivan (Indijanac) pa je iskoristio zakonsko pravo po kome optužba mora da mu se pročita na njegovom maternjem jeziku – brazilskoj verziji portugalskog.

Kada je istekao rok koliko mogu da ga drže u pritvoru, procedura je takva da su morali da ga smeste u hotel  sve dok ne nađu prevodioca. Ubrzo su sklonili i čuvara sve u nadi da bi Krom pobegao (ako hoće). Međutim, Krom slobodno šeta gradom i obavezno svrati do policije da pita jesu li našli prevodioca. Nakon hiljade kilometara, dobro dođe krevet, kupatilo i hrana .

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije