Saopštenje Srpske napredne stranke Opovo: POČELI PREGOVORI ZA USPOSTAVLJANJE LINIJE GRADSKOG PREVOZA

29/05/2015

POČELI PREGOVORI ZA USPOSTAVLJANJE LINIJE GRADSKOG PREVOZA
Beograd, 28. maj 2015;
Načelnik Južnobanatskog upravnog okruga i Predsednik opštinskog odbora SNSa Opovo dr Zoran Tasić, danas je boravio u radnoj poseti Gradu Beogradu – Sekretarijatu za saobraćaj, gde ga je srdačno primio gradski sekretar Dušan Rafailović. Pored Rafailovića, sastanku su prisustvovali Generalni direktor JKP Gradsko saobraćajnog preduzeća „Beograd“ Željko Milković, Direktor saobraćaja JKP Gradsko saobraćajnog preduzeća „Beograd“, Radiša Momčilović i Izvršni direktor SP „Laste“ Vladan Maksimović. Tema sastanka je bila poboljšanje javnog prevoza na teritoriji opštine Opovo, kao i uticaj na ekonomsku cenu prevoza, koja je za građane opštine Opovo previsoka, s obzirom na materijalno stanje korisnika usluga iz naše opštine.
IMG_0413

Dr Zoran Tasić je izneo sve probleme sa kojima se putnici iz naše opštine svakodnevno suočavaju, o decenijskom monopolističkom odnosu SP „Laste“ na teritoriji opštine Opovo i ovog dela Banata, o previsokim cenama prevoza u odnosu na cene koje su u JKP GSP Beograd, o tome da naši sugrađani svakog meseca odvajaju i do 40% svoje zarade samo za prevoz, kao i o drugim problemima kada je u pitanju javni prevoz. Osnovna ideja koju je načelnik prezentovao je to da se na teritoriji opštine Opovo uspostavi linija gradskog prevoza po ugledu na naseljeno mesto Čenta, da se zaključi ugovor o prevozu sa Opštinom Opovo za teritoriju koja nije pod ingerencijom Grada Beograda i da se uspostavi nova linija gradskog prevoza. Na ovaj način bi se smanjila nelojalna konkurencija koja postoji unazade nekoliko decenija i stvorila bi se realna tržišna utakmica između dva prevoznika. Ono što građani dobijaju je smanjenje cene prevoza, pravo da biraju koji će prevoz koristiti i sami da odlučuju šta je najbolje za njih. Ono što ovoga momenta ne možemo precizirati je trasa kretanja linije gradskog prevoza u opštini Opovo, i to će biti tema daljih ragovora. Iznenađujuća je velika zainteresovanost čelnika JKP GSP Beograd za naš predlog, kao i želja da se novom linijom GSPa obuhvati što veća teritorija opštine Opovo. Jedna od ideja je da linija ide od PKBa, Zrenjanisnki put, skretanje za Sefkerin, preko naseljenog mesta Sefkerina do naselja Opova – autobuska stanica, a druga je preko Japanskog cveta do naselja Opova – autobuska stanica. Trasa zavisi od ekonomske isplativosti prevoza JKP GSPa, od broja putnika koji će koristiti usluge prevoza, kao i visine eventualnih subvencija od strane lokalne samouprave.
Karta trase

Na kraju sastanka je zaključeno da u roku od 7 dana, načelnik dr Zoran Tasić dostavi svu dokumentaciju vezanu za potrebe putnika opštine Opovo koji se odnose na period angažovanja, trasu linije prevoza, broja punika, interval polazaka, kao i drugu dokumentaciju koja bi im poslužila za utvrđivanje ekonomske opravdanosti. Nakon toga će Direktor JKP GSP Beograd, gospodin Željko Milković sa svojim saradnicima, obići predložene trase prevoza, posetiti opštinu Opovo i lično se u razgovoru sa građanima opštine Opovo, na tribini koju će organizovati OO Srpske napredne stranke, upoznati sa vitalnom potrebom rešavanja javnog prevoza građana naše opštine.

 

 

OPŠTINSKI ODBOR SNS OPOVO

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije