Lovačko udruženje „Fazan“ Opovo: NOVA RADNA AKCIJA OPOVAČKIH LOVACA

26/04/2015

NOVA RADNA AKCIJA OPOVAČKIH LOVACA
Opovo, 26. april 2015;
Članovi Lovačkog društva „Fazan“ iz Opova iskoristili su nedeljno prepodne za još jednu radnu akciju. U pitanju je bilo postavljanje temelja za pomoćnu prostoriju u sklopu njihovog lovačkog doma.
Namena ovog pomoćnog objekta je magacinske prirode ali pre svega za smeštaj hladnjače. Naime, po novom Zakonu o lovstvu, lovačka udruženja moraju imati hladnjače gde će nakon lova skladištiti odstreljenu divljač sa kožom kako bi se tokom narednog dana uzimali uzorci i slali na analize.
DSC_0141 DSC_0150
Inače, radnoj akciji se odazvala većina članova društva. Ekipe su se smenjivale u određenim vremenskim intervalima, ko na mešalicu, ko na kolicima, a ko za lopatom, tako da su opovački lovci pokazali da su osim baratanja lovačkim karabinima vešti i sa građevinskim alatima. I po ustaljenom običaju, nakon radova druženje je nastavljeno kada su lovci lopate zamenili za viljuške i kašike uz zasluženi lovački gulaš, koji je pripremio, a ko drugi nego Ljubomir Josić – Lovac.
DSC_0142

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije