Zahvaljujući sporazumu posle 40 godina počeće gradnja autoputa BG-Zrenjanin

19/10/2023

PEKING, 18. oktobrar 2023; (Tanjug) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će građani Srbije, zavaljujući sporazumu potpisanom u Kini, za izgradnju autoputa – Beograd-Zrenjanin- Zrenjanin-Novi Sad, koji će biti spojen sa autoputem Beograd-Novi Sad, dobiti put o kojem se priča tri, četiri decenije, a čija vrednost neće biti manja od tri i po milijarde evra. “To je za srednji Banat, južni Banat i južnu Bačku i Beograd gotovo neverovatna vest”, rekao je Vučić. “Vrednost će na kraju biti ne manje od tri i po miljade evra.

U Kini smo jedva uspeli da pronađemo finansijera za severnu tangentu, smajli, od Somobra do Kikinde, od Bačkog Brega do Crnje”, rekao je Vučić i dodao da bi Šandong, kineska kompanija, trebalo da obezbedi deo finansiranja za autoput Beograd-Zrenjanin. To su, kako je naglasio, dobre vesti. “O boljem putu se priča 30, 40 godina i nikako da stigne, sad će da stigne, bilo je mnogo ovde posla”, rekao je predsednik koji će sutra učestvovati na Trećem stateškom forumu Pojas i put, zajedno sa predsednicima i predstavnicima 130 država.

Гледајући из перспективе Новог Сада, овај ауто-пут требало би да почне надомак Каћа, поред Жабља, уз Арадац, Мужљу, Ечку, Стајићево, Идвор, Ковачицу, Дебељачу, Сефкерин, Јабуку, Глогоњ и Овчу код Београда. У питању је деоница од 105 километара која би Зрењанин спојила са Новим Садом и Београдом. Од Новог Сада до Зрењанина стизаће се за 25 минута, насупрот 55 минута колико вам је тренутно потребно.

https://www.mgsi.gov.rs/lat/dokumenti/javni-uvid-povodom-izrade-prostornog-plana-podrucja-posebne-namene-koridora-autoputa

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) - Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za april prema kome rok za izmirenje prve obaveze ističe sutra, 1. aprila do kada bi firme trebalo da podnesu poreske prijave i plate doprinose za obavezno socijalno osiguranje,...

najnovije

najčitanije