Fudbal: Sva četiri opštinska kluba zabeležila pobede

16/10/2023

u SPORT

Sva četiri opštinska kluba zabeležila pobede

OPOVO, 16. oktobar 2023 – U ovom kolu sva četiri opštinska kluba ostvarili su pobede. Radnički na gostovanju, a Borac, Tempo i Omladinac na domaćem terenu.

Prva južnobanatska liga

BUDUĆNOST (Alibunar) – RADNIČKI (Baranda) 0:3 (0:1); Dominacija u posedu lopte, sigurna odbrana, nažalost veliki broj propuštenih prilika ali sigurna pobeda Baranđana u Alibunaru. Ređale su se u prvom poluvremenu šanse koje nisu iskoristili rajšić, Dobrić, Cukić i Milić. Ipak na odmor se otišlo sa prednošću Radničkog. Cukić je prošao po levoj strani, ubacio loptu u peterac do Dodića koji ne propušta ovu priliku.

Slična situacija je i u nastavku meča, posed lopte i brojne propuštene šanse. Drugi pogodak radnički postiže nakon greške domaće odbrane. Rajšić „krade“ loptu, ubacuje na 11 metara do Milića koji sigurnom realizacijom povećava vođstvo baranđana na 2:0.

Sličan pogodak je viđen i nekoliko minuta kasnije, a ovog puta Cukić oduzima loptu štoperu Budućnosti, upošljava Dobrića, koji izlazi sam ispred golmana domaćina i postiže gol za konačnih 3:0.

Radnički: V.Babin, Petrov, Divljački, Rakić, D.Babin, Dmiović, Dodić, Milić, Dobrić, Rajšić (Tornjanski), Cukić.

Rezultati 9. kola: Crvena Zvezda – Budućnost (BB) 5:2; Sloga (BNS) – Ševac 2:1; Unirea – Spartak 1911 1:0; Budućnost (A) – Radnički 0:3; Glogonj – Vulturul 2:1; Potporanj – Jedinstvo Stević 0:1; Sloga (P) – Hajdučica 1:3; Dolina – Dolovo 0:2

Tabela: 1. Dolovo (22); 2. Dolina (19); 3. Glogonj (18); 4. Crvena Zvezda (15); 5. Unirea (14); 6. Vulturul (14); 7. Spartak 1911 (13); 8. Radnički (13); 9. Potporanj (13); 10. Jedinstvo Stević (13); 11. Hajdučica (12); 12. Sloga (P) (12); 13. Sloga (BNS) (11); 14. Ševac (10); 15. Budućnost (BB) (6); 16. Budućnost (A) (2).

Druga južnobanatska liga – zapad

TEMPO (Sefkerin) – PROLETER (Mramorak) 4:1 (2:1); Da je prošlonedeljni kiks u Gaju bio samo splet lošeg dana i spornih odluka sudija govori i utakmica sa Proleterom na kojoj su igrači Tempa pokazali zasto su sa pravom jedan od kandidata za prvo mesto i plasman u viši rang.

Od prvog minuta Sefkerinci su nametnuli svoju igru i celu utakmicu držali konce u svojim rukama. U 9. minutu Zvonko Jakovljević izlazi sam ispred golmana Proletera i popularnom panjenkom prebacuje istog i postiže vodeći gol. U 15. minutu već je 2:0, a strelac je ponovo Jakovljević. Do poluvremena Tempo promašuje još nekoliko izglednih prilika, a gosti iz jedine ozbiljne šanse postižu pogodak i smanjuju na 2:1.

I početkom drugog poluvremena Tempo atakuje ka golu Proletera i u 56. minutu Stamenković povećava na 3:1. Nije se dugo čekalo na četvrti gol Tempa. Već u 58. minutu Jakovljević beži svom čuvaru, ulazi u šesnaesterac i rutinski šalje loptu pored nemoćnog golmana gostiju za ispostaviće se kasnije konačnih 4:1. Do kraja su domaći mogli da postignu još nekoliko pogodaka ali što zbog gomana Proletera, što zbog nepreciznosti napadača Tempa rezultat je ostao nepromenjen.

Tempo: Kozlovački, Janjić, Arsić, Janković, Stanisavljević, Stamenković, Plavšić, Mladenović, Radomirović, Jovanović, Jakovljević (igrali su još: Latković, Krueziju, Simeon, Stajić i Zina)

BORAC (Sakule) – PARTIZAN (Gaj) 7:3 (3:2); Prava goleada u Sakulama gde su se mreže tresle 10 puta. Imali su gosti nakon prvih 45 minuta aktivan rezultat (3:2), ali su Sakuljani u drugom poluvremenu sa četiri pogotka priveli utakmicu u sigurnu luku i sa tri nova boda nastavili vodeću poziciju na tabeli. Strelci za Borac su bili Srđan Marjanski, Igor Marjanski, Nemanja Nedić, Željko Kodić (2) i Slobodan Novković (2).

Rezultati 8. kola: Voja Gačić – Stari Tamiš 3:1; Tempo – Proleter 4:1; Borac – Partizan 7:3; Mladost – Omladinac 1:2; BSK Bavanište – Jugoslavija 3:2

Tabela: 1. Borac (22); 2. Tempo (19); 3. Voja Gačić (15); 4. Jugoslavija (13); 5. Omladinac (9); 6. Mladost (9); 7. Proleter (8); 8. Partizan (8); 9. BSK Bavanište (7); 10. Stari Tamiš (6)

Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo

OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO (Dubovac) 2:1 (2:0); Fudbaleri Omladinca su imali dobru utakmicu koju su krunisali pobedom na Jedinstvom iz Dubovca. Možda je prednost mogla da bude i veća da su Opovčani iskoristili sve prilike u prvom poluvremenu. Omladinac dolazi u vođstvo već u 10. minutu kada se Nemanja Jovanov najbolje snalazi nakon izvedenog kornera i postiže pogodak. Zatim slede tri neiskorišćene prilike da bi u 28. minutu najmlađi fudbaler opovačke ekipe Aleksa Arsenović postigao pogodak i povećao vođstvo domaćina na 2:0.

U drugom poluvremenu inicijativu imaju gosti, Omladinac se povlači, ali stvara ozbiljne šanse iz kontranapada. Ipak, gosti postižu pogodak u 88. minutu, a to će biti i konačan rezultat ove utakmice.

Omladinac 1927: Šiđanin, Volčevski, Trifković, Todorović, Tomić, Stojić, Arsenović, Vukelić, Jovanov, Gošić, Ranđić (igrali su još: Popović, Knežević, Milić).

Rezultati 5. kola: Omladinac 1927 – Jedinstvo 2:1; Kolonija – Borac 5:1; Slavia – Pobeda 5:0; Vojvodina – slobodan tim

Tabela: 1. Kolonija (12); 2. Vojvodina (7); 3. Jedinstvo (7); 4. Slavia (6); 5. Omladinac 1927 (6); 6. Borac (4); 7. Pobeda (1)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

najnovije

najčitanije