Za poseban program razvoja sporta u Vojvodini dodeljeno 90 miliona dinara

12/10/2023

u SPORT

NOVI SAD, 12. oktobar 2023 – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je danas 287 ugovora i rešenja predstavnicima sportskih organizacija za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini.

Sekretar Basta je istakao da je za najveći konkurs u sektoru sporta rebalansom budžeta Pokrajinska vlada opredelila 90 miliona dinara.

„To je do sada najveća finansijska pomoć za sportske klubove iz svih 45 opština na teritoriji AP Vojvodine, koji su konkurisali u velikom broju. Zahvalni smo za svaki postignuti uspeh, za svaku medalju i ponosni na svako dete koje se bavi sportom. Na taj način stvaramo zdravu naciju i nove šampione“, izjavio je Basta izrazivši uverenje da će se i dalje zajedničkim snagama raditi na unapređenju sporta u našoj pokrajini.

Ovim konkursom finansirani su programi fudbalskih klubova Omladinac 1927 iz Opova (300.000 dinara) i Borac iz Sakula (150.000 dinara).

Ovaj konkurs, koji resorni sekretarijat raspisuje svake godine, namenjen je sportskim organizacijama, savezima za školski sport u jedinicama lokalne samouprave i nadležnim teritorijalnim sportskim savezima. Konkursom se finansiraju projekti i programi čiji je cilj unapređenje sportskih aktivnosti dece i mladih, školskog sporta i sportske rekreacije, povećanje broja građana koji se bave sportom, razvoj vrhunskog sporta, kao i podizanje sportskih kapaciteta na svim nivoima u AP Vojvodini.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije