Dečja nedelja u Opovu: Tokom manifestacije šest likovnih i četiri muzičke radionice

06/10/2023

Tokom manifestacije šest likovnih i četiri muzičke radionice

OPOVO, 6. oktobar 2023 – Opštinska narodna biblioteka Opovo u saradnji sa osnovnim školama i lokalnim umetnicima, od 2. do 8. oktobra organizuje „Dečiju nedelju“, koja se ove godine održava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“. Manifestacija je posvećena deci, promociji i zaštiti dečijih prava i podršci da razviju svoju kreativnost i prepoznaju svoje potencijale.

Tokom nedelje organizovane su kreativne radionice u sve četiri opštinske škole (Sakule, Baranda, Sefkerin i Opovo. U likovnoj radionici, koju vode primenjene umetnice Olga Reljić i Jovana Ugrinov, učestvovala su deca od 3. do 5. razreda, dok je muzička radionica, čiji je cilj upoznavanje dece sa karakteristikama i elementima muzike, kao i muzičkim bontonom, a pod vođstvom violončelistkinje Duške Abramović i pijaniste Stefana Kelera, bila namenjena deci 1. i 2. razreda.

Tokom manifestacije šest likovnih i četiri muzičke radionice

Radionice u Opovu obišli su predsednik opštine Miloš Markov i direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić. Markov je izrazio zadovoljstvo organizacijom manifestacije, a posebno činjenicom da se radionice održavaju u sva četiri opštinska mesta.

„Ovakva vrsta edukacije je izuzetno značajna za naše najmlađe sugrađane. Kulturna ustanova uživa veliko poverenje tako da je i podrška od strane lokalne samouprave kontinuirana što se vidi iz brojnih projekata koji su se poslednjih godina realizovali“, rekao je Markov nakon obilaska.

U subota je finalna kreativna radionica, koja se održava u prirodi, parku ispred galerije, a tema je slikanje na štafelaju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije