In memoriam: Milivoje Stegić

04/04/2023

Milivoje Stegić

OPOVO, 4. april 2023 – U 86. godini preminuo je Milivoje Stegić, čovek koji je obeležio privredna, društvena i politička zbivanja naše opštine u proteklih pet decenija.

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, među kojima se izdvajaju Zlatna plaketa Opštine Opovo (1980), Diploma zaslužnog sportskog radnika (1981), Značka narodne odbrane (1985), Zlatna značka za doprinos u radu Pokrajinskog odbora sindikata saobraćaja, Zahvalnica Saveza penzionera Vojvodine, više priznanja Crvenog krsta, itd.

Radnu karijeru je započeo u Zlatici, a zatim bio direktor Trgovine „2. oktobar“, sekretar Izvršnog veća Opštine Opovo, načelnik za privredu i finansije Opštine Opovo, direktor OUR „Utva Opovo“, vd direktor „Utva vozila“ u Pančevu.

Penzionisan je 1996. godine, ali je nastavio sa društvenim i političkim radom.

Svojim zalaganjem i radom doprineo je osnivanju nekoliko sportskih klubova, a u privrednoj oblasti izgradnji više proizvodnih objekata.

U poslednje dve decenije aktivno je učestvovao u političkom životu naše opštine. Obavljao je funkciju predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije, a u više mandata bio odbornik Skupštine opštine Opovo i većnik Opštinskog veća Opštine Opovo.

Milivoje Stegić je sahranjen na velikom groblju u Opovu.

Intervju sa Milivojem Stegićem koji je objavljen na portalu Glas Opova 2020. godine možete pročitati https://www.glasopova.rs/?p=38355

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije