Regresiranje prevoza za učenike i studente: OPŠTINA SUBVENCIONIŠE MESEČNE MARKICE DO PANČEVA, BEOGRADA I KOVAČICE

02/09/2014

OPŠTINA SUBVENCIONIŠE MESEČNE MARKICE DO PANČEVA, BEOGRADA I KOVAČICE
Opovo, 02. septembar 2014;
Kao i prethodnih godina Opština Opovo i u ovoj školskoj godini nastavlja sa regresiranjem dela troškova prevoza učenika srednjih škola i studenata. Tim povodom naš sagovornik je bila rukovodilac Odeljenja za društvenu delatnost, javnu upravu i opšte poslove Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika.

– Lokalna samouprava je i ove godine izdvojila značajna sredstva kako bi subvencionisala deo troškova koje roditelji imaju u vezi prevoza svoje dece u srednje škole i fakultete. Visina tih sredstava zavisi od broja dece i njihovih destinacija, kao i naših budžetskih mogućnosti. Samo u 2014. godini za period januar – jun na ime troškova regresiranja prevoza, za učenike srednjih škola izdvojeno je 1.543.555 dinara, a za studente 214.200 dinara, rekla je za Glas Opova Ankica Jožika.

U programu regresiranja dela troškova na teritoriji naše opštine nalazi se oko 320 učenika i studenata. Na relaciji za Pančevo čiji je prevoznik ATP Pančevo, lokalna samouprava subvencioniše 20% od ukupne cene mesečne karte, što znači da će roditelji izdvajati 5.484 dinara za relaciju Opovo – Pančevo (puna cena 7.156 dinara), odnosno 4.197 dinara za relaciju Sefkerin – Pančevo (puna cena 5.473 dinara). Dopunski prevoz za učenike iz Sakula i Barande do Opova, koji se školuju u Pančevu, lokalna samouprava subvencioniše sa 75%, tako da će za ovu relaciju mesečnu kartu plaćati 1.350 dinara (puna cena 5.400 dinara). Inače, cene ATP Pančevo su za 5% skuplje u odnosu na prošlu godinu.

Za prevoznika Lastu na relaciji za Beograd, gde je i najveća frekvencija, lokalna samouprava sve destinacije subvencioniše sa 600 dinara. Tako će cene mesečne karte biti 2.800 dinara za Opovo, 3.200 dinara za Barandu, 3.250 dinara za Sefkerin i 3.575 dinara za Sakule.

I na kraju, relaciju Opovo – Kovačica, čiji je prevoznik Union Tours doo, lokalna samouprava subvencioniše sa 50% od pune cene koja iznosi 6.750 dinara, tako da će roditelji za cenu mesečne karte izdvajati 3.375 dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije