Konferencija za novinare Srpske napredne stranke: ODBORNICA SMILJKA ANTIĆ PRISTUPILA ODBORNIČKOM KLUBU POKRENIMO OPOVO

30/08/2014

ODBORNICA  SMILJKA ANTIĆ PRISTUPILA ODBORNIČKOM KLUBU POKRENIMO OPOVO
Opovo, 30. avgust 2014;
Na današnjoj konferenciji za novinare predsednici opštinskih odbora Srpske napredne stranke i Partije ujedinjenih penzionera Srbije mr Zoran Tasić i Drago Terzić potpisali su protokol o tehničkoj saradnji na lokalnoim nivou čiji je rezultat pristupanje odbornice Smiljke Antić (PUPS) u redove odborničkog kluba Srpske napredne stranke  „Pokrenimo Opovo“.
DSC_0089

Predstavnici ovih stranaka ističu da su potpisivanju protokola prethodili višemesečni razgovori koji su vođeni na različitim nivoima stranačke hijerarhije i da protokol predviđa usaglašavanje zajedničkih političkih principa i pravaca političkog delovanja na lokalnom nivou, što znači da će dalji politički rad u lokalnom parlamentu biti usmeren na donošenju odluka i drugih akata koji će biti isključivo u interesu opštine Opovo i njenih građana. Odlučeno je da odbornica Smiljka Antić u budućnosti u lokalnom parlamentu deluje kroz odbornički klub „Pokrenimo Opovo“, kao zamenik šefa odborničke grupe, zalažući se za sprovođenje zajedničke politike čiji će primarni cilj biti podizanje na viši nivo statusa najstarije kategorije stanovništva i penzionera.
DSC_0093

– U narednom periodu, dostavićemo predsedniku opštine predlog u kojem ćemo tražiti učešće u kreiranju lokalne politike proporcionalno našem učešću u vladajućoj koaliciji kako bi smo kvalitetnije doprineli u realizaciji opštinske politike i ekonomije i na taj način preuzeli svoj deo javne odgovornosti. I do sada smo bili veoma konstruktivni koalicioni partner ali to želimo da podignemo na jedan viši nivo, izjavio je predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke mr Zoran Tasić, dodavši da je današnji koalicioni sporazum spoj mladosti i iskustva koji može doneti samo dobre rezultate.
Po njegovim rečima Partija ujedinjenih penzionera je prepoznala ozbiljnost rada Srpske napredne stranke na lokalu i budućeg stožera oko kojeg će se u budućnosti formirati opštinska koalicija.
DSC_0081

– Za odborničku grupu Pokrenimo Opovo opredelili smo se jer je to naš republički koalicioni partner sličnih programskih načela ali ujedno i nosilac ozbiljne lokalne politike koja će u budućnosti mnogo više odgovoriti interesima građana, smatra predsednik PUPS-a  Opovo Drago Terzić. Naša predstavnica u lokalnom parlamentu Smiljka Antić je veoma odgovoran odbornik čija delovanje u skupštini je u skladu sa interesima naše sredine. Sam njen prelazak je prirodan čin jer nije više mogla opstati u odborničkoj grupi sa različitim intersima u kojoj često, bez obrazloženja, koalicioni partneri nisu podržavani.

Na današnjoj konferenciji za novinare učestvovao je i potpredsednik Pokrajinskog odbora PUPS-a Nenad Šaletić.

– Mi nismo bili zadovoljni radom odborničke grupe PUPS – JS – LSV i sugerisali smo našoj opštinskoj organizaciji da u tom smislu izvrši korekcije. Srpska napredna stranka je naš koalicioni partner na svim nivoima sa kojim možemo da realzujemo interese penzionera, poručio je Nenad Šaletić.

Povodom svog prelaska u odborničku grupu „Pokrenimo Opovo“ Smiljka Antić je izjavila da je to zajednička odluka, nje i stranke kojoj pripada, a da će se njen rad kao i do sada bazirati na interesima građana naše opštine.

Potpisivanje sporazuma predviđa koaliciju Srpske napredne stranke i Partije ujedinjenih penzionera na lokalnim izborima, a nastup na izborima i pravce političkog delovanja u kampanji, koalicioni partneri će definisati posebnim koalicionim ugovorom.
DSC_0095

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije