Junaci ruskih dečjih crtanih filmova: REZULTATI LIKOVNOG KONKURSA

30/10/2019

REZULTATI LIKOVNOG KONKURSA

Opovo, 30. oktobar 2019;

U okviru festivala „Nedelja ruskog dečjeg filma“ u Opovu, pod pokroviteljstvom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave RS, Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ je raspisalo Likovni konkurs na temu „Junaci ruskih dečjih crtanih filmova“.

Cilj konkursa je duhovno, moralno, patriotsko vaspitavanje dece i omladine, očuvanje i poštovanje prema duhovnosti i kulturno-istorijskom nasleđu Srbije i Rusije, popularizacija dečjeg stvaralaštva, razvoj kreativnosti kod dece, razvoj umetničkog i estetskog ukusa, fantazije, mašte.

Konkurs je namenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije opštine Opovo.Na konkursu su učestvovali učenici četiri osnovne škole za dve kategorije učenika: od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. Odziv na likovni konkurs je bio velik. Pristiglo je 96 radova iz Opova, Sefkerina, Barande i Sakula. U uzrastnoj grupi od 1. do 4. razreda osnovnih škola pristiglo je 59 radova, a u uzrasnoj grupi od 5. do 8. razreda – 37 radova.

Junaci ruskih dečjih crtanih filmova

Zadatak konkursa je bio da učesnici ilustruju omiljenog junaka iz ruskog crtanog filma ili bajku. Svaki od radova je vredan pažnje, pun maštovitosti i kreativnosti. Žiri je imao više nego težak zadatak. Komisija u sastavu tročlanog žirija je nakon diskusije rangirala sledeća tri mesta za kategoriju učenika od 1. do 4. razreda: 1. mesto – Teodora Tadić učenica II-1 razreda OŠ „Dositej Obradović“ Opovo (profesor razredne nastave Ružica Tegeltija); 2. mesto – Ivana Jovanov učenica IV-5 razreda IO „Sveti Sava“ Sefkerin (profesor razredne nastave Slavica Đurkin); 3. mesto – Bojana Vidić učenica II-3 razreda IO „Olga Petrov“ Baranda (profesor razredne nastave Olivera Kovačević).

Prema oceni stručnog žirija za kategoriju učenika od 5. do 8. razreda:1. mesto – Teodora Vasić učenica VII-3 razreda IO „Olga Petrov“ Baranda (profesor likovne kulture Marina Rančić); 2. mesto – Strahinja Šaran učenik VI-4 razreda IO „Zoran Petrović“ Sakule (profesor likovne kulture Marina Rančić); 3. mesto – David Knežević učenik VII-2 razreda OŠ „Dositej Obradović“ Opovo (profesor likovne kulture Marina Rančić).

Posebno priznanje za likovnog pedagoga Marinu Rančić za inovativne metodičke pristupe negovanju i razvijanju dečjeg likovnog stvaralaštva. Njeni đaci su osvojili sva tri pobednička mesta u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda.

Autore najboljih radova organizator konkursa će nagraditi diplomama, knjigama i kolektivnom ekskurzijom u Ruski dom u Beogradu (25.11.2019. godine). Dodela nagrada održaće se u četvrtak 31. oktobra 2019. godine sa početkom u 13:15 časova u svečanoj sali OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu.

Čestitamo pobednicima i zahvaljujemo se svim učesnicima konkursa na interesovanju i učešću na konkursu i pozivamo da i ubuduće učestvuju na sličnim aktivnostima!

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije