Recepti kuhinje hotela “Stari Banat”: PUNJENI PARADAJZ SA MESOM I PEČURKAMA

01/09/2019

u OGLASI

PUNJENI PARADAJZ SA MESOM I PEČURKAMA

Način pripreme :
Paradajz dobro oprati, ukloniti gornji deo paradajza i lagano izvaditi unutrašnji deo i semenke, ostaviti okrenuto na dole da se procedi. Na zagrevanom ulju propržiti praziluk, nakon dva minuta dodati meso i pečurke iseckane na listiće. Kada je smesa na  50% pripreme dodamo prethodno skuvan pirinač, i nalijemo sa paradajz sokom. Pripremljeno meso začinimo, dodamo origano. Paradajz napuniti mesom, posuti mocarelom i zapeći u prethodno zagrejanoj rerni  20min. Nakon pečenja paradajz posuti svežim persunovim lišćem i servirati toplo.

 

Potrebne namirnice:
5 kom srednjih paradajza
300g mlevenog mesanog mesa (svinjsko-junece)
80g pirinča
150g pečuraka
70g praziluka
100g mocarele
2dl paradajz soka. 
Sveze peršunovo lišće 
Origano
Ulje
So
Biber



MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije