Recepti kuhinje Hotela „Stari Banat“: ĆURETINA SA MLINCIMA I GORGONZOLOM

15/04/2019

u OGLASI

ĆURETINA SA MLINCIMA I GORGONZOLOM

Opovo, 16. april 2019;

NAMIRNICE:
ćureći file – 180g,
mlinci – 100g,
neutrana pavlaka – 200ml,
kačkavalj – 60g,
gorgonzola – 20g,
so i biber.

NAČIN PRIPREME: Ćureći file iseći na trake debljine palca, zatim ih izgrilovati na tiganju sa malo ulja. U 0.5l ključale vode dodati malo soli i ubaciti mlince, kuvati oko 3 minuta. Mlince procediti i dodati ih u tiganj sa pavlakomu kojoj smo dodali gorgonzolu i pola kačkavalja. Nakon što pavlka baci ključ, skloniti je sa šporeta. U vatrostalnu posudu staviti ćuretinu zatim prekriti sa mlincima i posuti rendanim kačkavaljom. Jelo zapeći  5 minuta na 250C, servirati toplo. Uz ovo jelo najbolje je poslužiti belo vino Sauvignon blanc.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Đoković vs Alkaraz – Sukob generacija na US Openu

Đoković vs Alkaraz – Sukob generacija na US Openu

Iskusni šampion protiv mladog vunderkinda: ko će prepisati istoriju u jednom od najiščekivanijih polufinala?  Danas će Novak Đoković i Karlos Alkaraz odmeriti snage u jednom od najiščekivanijih polufinala na US Open-u. Ovo nije običan meč – ovo je susret istorije i...

najnovije

najčitanije