Stručna konferencija prosvetnih radnika u Skoplju: NADA KLJAJIĆ JEDAN OD PREDAVAČA

26/02/2019

NADA KLJAJIĆ JEDAN OD PREDAVAČA

Opovo, 26. februar 2019;

Prva stručna konferencija  prosvetnih radnika pod nazivom „Svet obrazovanja briše granice“ će se održati u svečanom duhu 1. i 2. marta u Skoplju, pred mnogobrojnim zvanicama.

Ideju o osnivanju ove stručne Asocijacije je potekla od dve učiteljice: Željane Radojčić Lukić iz R. Srbije i Vesele Bogdanović iz S. Makedonije, finalistkinje međunarodnog konkursa za najbolje učitelje „Global tičer prajz-a“ i učitelja ambasadora „Varki“ fondacije sa područja EX YU, uz pomoć i saradnju 14 suosnivača.

Putem ankete se u članstvo Asocijacije prijavilo  92 nastavnika iz celog regiona (pet bivših republika) a samo njih 65 je dobilo članstvo Asocijacije.

Lokalna zajednica, između ostalih društava, bi trebala da podrži i nagradi trud i rad svakog inovativnog nastavnika, radi neophodnog podsticaja u daljem radu sa najdragocenijim članovima našeg društva. Zato Asocijacija želi  da na ovaj način,  skrene pažnju  javnosti na nepravedno skrajnutu humanu i vrlo važnu  profesiju svakog savremenog društva.

U Skoplju, će se zato uručiti i prve titule „Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije“ 1. i 2. marta 2019.

Učesnici i posetioci ove Prve asocijacije će  moći  da prisustvuju brojnim stimulativnim, stručnim sadržajima za prosvetne radnike kao i  konferenciji sa sledećim temama:

-Entuzijazam u obrazovanju, prednosti i mana.

-Dostupnost primera dobre nastavničke prakse, inspiracija ili zamka.

-Liderstvo u obrazovanju u službi afirmacije nastavničke profesije.

-Predanost umrežavanja nastavnika u budućnosti.

Nada Kljajić učiteljica iz Barande, je jedna od odabranih prosvetnih nastavnika regiona, zbog svog predanog kreativnog, stručnog, inovativnog, motivacionog, saradničkog i  koordiniranog rada, koja će u Skoplju dobiti prestižnu titulu „Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije“. Ona je  takođe odabrana  i da zajedno sa još 12 kolega  iz regiona (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije)   govori na konferenciji na  jednu od aktuelnih tema sadašnjice: „Entuzijazam u obrazovanju, prednosti i mane“. Jer entuzijazam i ljubav čine da se u svom poslu čovek oseti motivisano, iako od toga nema nikakve materijalne dobiti, satisfakcija je nemerljiva.

Treba takođe istaći i to da se ova jedinstvena Asocijacija  rukovodi rečima pakistanske učenice Malale Jusufzaj, najmlađe dobitnice Nobelove nagrade za mir:

„Zapamtite: jedna knjiga, jedna olovka, jedno dete i jedan nastavnik – mogu da promene svet!“

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije