Udruženje sportskih ribolovaca „Linjak“ Opovo: NAJAVA GODIŠNJE SKUPŠTINE USR ,,LINJAK” OPOVO

NAJAVA GODIŠNJE SKUPŠTINE USR ,,LINJAK” OPOVO

Opovo, 5. februar 2019;

Godišnja Skupština USR ,,Linjak” održaće se u petak 08. februara 2019.godine u 17 časova u prostorijama za održavanje političkih skupova (KEPS) u Opovu.

Udruženje sportskih ribolovaca ,,Linjak” je po Statutu i Zakonu o sportu sportsko udruženje koje se bavi isključivo delatnostima vezanim za sportska takmičenja, trening i obuku sportista i organizacijom sportskih manifestacija. Udruženje se finansira najvećim delom iz opštinskog budžeta i član je Sportskog saveza opštine Opovo i dobijena sredstva koristi isključivo za finansiranje sportskih takmičenja po Projektu koji je odobren od strane Skupštine opštine. USR,,Linjak” vrši prodaju ribolovnih dozvola kako bi od provizije dodatno finansiralo takmičare. Udruženje ne naplaćuje članarinu. Ukupan prihod Udruženja u 2018.godini iznosio je 133 hiljade dinara a o tu ulazi i prihod od prodaje dozvola koji je  iznosio oko 20 hiljada dinara. Ova sredstva su bila dovoljna za sve delatnosti koje su bile predviđene u prošloj godini; organizacija ,,Škole ribolova”, tri takmičenja u Opovu, ,,Ligu mladih Vojvodine”, Prvenstvo Vojvodine, Kup Beograda, na kojima su naši takmičari osvojili odličan plasman. Posebno se zahvaljujemo na saradnji OŠ.,,Dositej Obradović” i hotelu ,,Stari Banat”.

Udruženje se po Zakonu ne može baviti delatnostima vezanim za ribočuvarsku službu, regulaciju vodostaja i slično jer je to u nadležnosti drugih institucija. Ove teme neće ni biti predmet razmatranja na Skupštini. Na Dnevnom redu će se naći, pored izveštaja i programa rada za sledeću godinu i predlog novog Statuta usklađenog sa Statutom Sportsko ribolovnog saveza Srbije jer nam je to jedna od zakonskih obaveza.

Po završetku rada Skupštine,  kojoj mogu prisustvovati svi zainteresovni ribolovci a pravo glasa će imati samo oni koji su u 2018.godini izrazili želju da budu članovi USR,,Linjaka”, u istim prostorijama nastaviće se razgovor sa svim zainteresovani ribolovcima pošto je predsednik USR,,Linjaka”, Srđan Savulov ujedno i član Nadzornog odbora Ribolovačkog saveza Vojvodine koji gazduje rekom Tamiš. Na sastanak su pozvani i ribočuvari RSV-a a prisutni će moći da daju svoje sugestije i predloge o svim problemima koji se javljaju na Tamišu. Pošto postoji predlog da se u maju organizuje druženje svih ribolovaca u marini ,,Opava” prisutni će moći da se izjasne i o tom pitanju.

Mole se ribolovci da na početku rada Skupštine daju prednost članovima Udruženja kako bi rad Skupštine bio efikasniji.