Dom zdravlja Opovo: SVETSKI DAN SRCA

29/09/2018

SVETSKI DAN SRCA
Opovo, 29. septembar 2018;
Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti i invaliditeta u svetu. Procenjuje se da će do 2030.godine broj obolelih od bolesti srca i krvnih sudova u svetu porasti na 23 miliona. Da bi se to promenilo treba uticati na faktore rizika: upotrebu duvana, nepravilnu ishranu, fizičku neaktivnost, štetnu upotrebu alkohola.

Bolesti srca i krvnih sudova su sa učešćem od 51% u svim uzrocima smrti u Srbiji !!! Većina faktora rizika se mogu kontrolisati i lečiti: visok krvni pritisak, visok nivo holesterola, gojaznost, šećerna bolest, upotreba duvana i alkohola, fizička neaktivnost. Svetski dan srca obeležava se 29. septembra 2018.godine i ove godine cilj je istaći važnost globalnog pokreta u povećanju prevencije bolesti srca.

Male promene u životnom stilu mogu uticati na zdravlje našeg srca. Prestanak pušenja, pravilna ishrana, 30 minuta fizičke aktivnosti mogu da pomognu u prevenciji. Slušajte savete lekara, kontrolišite krvni pritisak, nivo holesterola i šećera u krvi, pravilno uzimajte terapiju, obećajte svom srcu da će te brinuti o njemu !!! Svetski dan srca obeležava se pod sloganom OBEĆAVAM DA ….. ZA MOJE SRCE, ZA TVOJE SRCE, ZA SVA NAŠA SRCA !!!

 

Dom zdravlja Opovo

Dr Ljiljana Gvozdenović

Spec.opšte medicine

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije