Fudbal – Prva južnobanatska liga / 7. kolo: SILNI BARANĐANI I HET TRIK STARČEVIĆA

23/09/2018

u SPORT

SILNI BARANĐANI I HET TRIK STARČEVIĆA
Baranda, 23. septembar 2018;
RADNIČKI (Baranda) – VOJVODINA (Seleuš) 4:1 (2:0); Nastavljaju Baranđani sa dobrim partijama, a ovog puta „ceh“ je platila Vojvodina iz Seleuša. Da su „Vrane“ iskoristile bar pola šansi na današanjoj utakmici, rezultat bi bio duplo veći.

U prvoj trećini prvog poluvremena uglavnom se vodila borba na sredini terena bez ozbiljnih prilika po gol i jednog i drugog tima. U 15. minutu dobra akcija domaćina rezultira prvim pogotkom. Lutovac upošljava Dobrića, a ovaj idealno asistira Starčeviću za prvi pogodak.

U 28. minutu Cukić lepo centrira po zemlji do Dobrića ali ovaj ne koristi idealnu priliku. U 33. minutu gosti imaju šansu za izjednačenje ali šut brani raspoloženi Labus. Dva minuta kasnije Vojvodina opet u šansi, Labus ponovo brani. Baranđani uzvraćaju u 38. minutu, Đogo i Starčević odigravaju dupli pas, međutim Starčević ne uspeva da savlada golmana Đukića. Minut kasnije Starčević postiže drugi pogodak. Jovanović, koji je dans fantastično odigrao plejmejkera, upošljava Dobrića koji loptu šalje u peterac, a nakon gužve i više kontakta, Starčević u nastaloj gužvi uspeva glavom da smesti loptu u mrežu. Do kraja Poluvremena, najbolji strelac radničkog imao je još jednu priliku.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima. Fudbaleri Vojvodine imaju inicijativu i u 52. minutu Getejanac postiže prelep pogodak udarcem sa ivice šesnaesterca. Nakon ovog pogootka gosti i dalje imaju inicijativu dok se Baranđani oslanjaju na kontra napade.

Upravo je jedan takav kontra napad urodio plodom kada je kapiten dobrić probio po desnoj stran,i a bek Vojvodine ga sapleo u 16 metara. Siguran izvođač sa bele tačke je bio Starčević. Nakon trećeg primljenog gola gosti su pali i psihološki, tako da su Baranđani do kraja meča bili i dominantniji i konkretniji.

U 78. minutu još jedna dobra akcija, a trostruki strelac Starčević nesebično asistira Stojoviću, koji postiže četvrti pogodak za domaćina. Do kraja meča bilo je puno prilika za Radnički. U šansama su bili Dobrić, Starčević, Cukić, Jovanović ali je golman Đukić svaki put bio na pravom mestu i dobro intervenisao.

Starčević je zabeležio het trik i sa 11 pogdaka u dosadašnjem delu prvenstva pokazao koliko je rasan strelac. U veznom redu briljirao je Jovanović, od koga su danas sve akcije polazile, kao i Stojković čije iskustvo puno znači ekipi. Naravno, kompletan tim je u većem delu susreta bio na nivou zadatka.

RADNIČKI: Labus, Lutovac (Knežević 67’), Radojev (Jovičin 46’) (Lazin 55’), Ilić, Radivojević, Jovanović, Starčević, Đogo, Stojković, Dobrić, Cukić.

REZULTATI 7. kola: Partizan (G) – Jedinstvo 3:0; Borac – Potporanj 0:1; Jedinstvo Stević – Spartak 1911 2:1; Jugoslavija – Sloga 4.1; Partizan (U) – Polet 3:0; Dunav – Crvena Zvezda 3:0; Radnički – Vojvodina (S) 4:1; Strela – Dolina 1:1; Vojvodina (C) – Vulturul 1:6.

TABELA: 1. Partizan (U) (21); 2. Potporanj (18); 3. Partizan (G) (16); 4. Radnički (16); 5. Borac (15); 6. Jedinstvo Stević (12); 7. Jugoslavija (12); 8. Spartak 1911 (12); 9. Strela (10); 10. Dunav (10); 11. Jedinstvo (10); 12. Vulturul (8); 13. Sloga (7); 14. Vojvodina (S) (6); 15. Dolina (4); 16. Crvena Zvezda (4); 17. Polet (3); 18. Vojvodina (C) (0).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije