Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede Uprava za poljoprivredno zemljište: PRAVO PREČEG ZAKUPA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

29/04/2014

PRAVO PREČEG ZAKUPA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA
DSCN5326Beograd, 28.04.2014.
Na zahtev predsednika opštine Opovo Milorada Soldatovića, a u organizaciji stručnog saradnika za poljoprivredu Milovana Milankov direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Zoran Knežević primio je delegaciju iz opštine Opovo. Delegaciju su činili:
– Ankica Jožika, predsednik Komisije za izradu Godišnjeg programa,
– Milovan Milankov, predsednik Komisije za sprovođenje postupka davanja u zakup državnog zemljišta,
– Ivan Petrov, predsednik Komisije saveta za poljoprivredu,
– Jovan Toma, član Komisije saveta za poljoprivredu i
– Đura Stajić, predstavnik zakupaca državnog zemljišta u Sefkerinu

Tema sastanka je bila razjašnjenje nedoumica oko prava prečeg zakupa po Programu za 2014. godinu opštine Opovo na koji je nadležno Ministarstvo dalo saglasnost 17.04.2014. godine.

Razgovor je protekao u vrlo korektnoj atmosferi uz saglasnost da se važeći Zakon o poljoprivrednom zemljištu mora poštovati i sprovoditi. Kako je Program za 2014. godinu opštine Opovo jedan od nekolicine na koji je Ministarstvo dalo saglasnost i prvi u Južnobanatskom regionu u skladu sa Zakonom te se mora kao takav i sprovoditi.
Ovom prilikom gospodinu Kneževiću potvrđen je poziv za jednu tribinu u opštini Opovo na temu novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu – predlozi i sugestije.
“Ako ne u Opovu, tribina će sigurno biti održana u Pančevu” u organizaciji Južnobanatskog administrativnog okruga- obećao je Zoran Knežević, direktor uprave za poljoprivredno zemljište.

Foto Milovan Milankov

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dan pobede: Polaganje venaca u Opovu i Barandi

Dan pobede: Polaganje venaca u Opovu i Barandi

Polaganje venaca u Opovu i Barandi https://youtu.be/2gbpX--_oV0 OPOVO, 9. maj 2024 – Povodom Dana pobede nad fašizmom u Opovu i Barandi su održane manifestacije polaganja venaca. Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, javnih ustanova i građanstva, u Opovu su na...

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

OPOVO, 8. maj 2024 – Predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić zakazao je 37 sednicu lokalnog parlamenta u petak, 10. maja. Na dnevnom redu je tačaka. Razmatranje predloga i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Opovo za 2024. godinu...

najnovije

najčitanije