Uskršnja izložba: DODELA NAGRADA I POČETAK USKRŠNJEG RASPUSTA

16/04/2014

DODELA NAGRADA I POČETAK USKRŠNJEG RASPUSTA
Pobednicka uskrsnja jajaOpovo, 16. april 2014
Programom učenika iz Opova i Sefkerina i dodelom nagrada za najuspešnije radove završena je manifestacija „Uskršnja izložba“ u organizaciji Osnovne škole „Dositej Obradović uz saradnju Opštinske narodne biblioteke, Srpske pravoslavne crkvene opštine i Opštine Opovo.
Od ove godine, na predlog i ideju direktora ONB Opovo Pal Dečova, ustanovljena je i nagrada za likovni rad. Po oceni žirija nagradu su ravnopravno podelile Marijana Ilić i Aleksandra Blagojević učenice 8-4 iz Sakula, a priznanje im je uručeno upravo od našeg istaknutog umetnika Pal Dečova.
Nagrade za literarne radove uručila je predsednica žirija Ljiljana Grujić. Najbolji rad imala je Nela Despotović, učenica 6-2 iz Opova, dok su drugo i treće mesto zauzele Jovana Terentić (7-4 Sakule) i Mina Jocić (8-3 Baranda).
U kategoriji ukrašavanja uskršnjih jaja od prvog do četvrtog razreda najkreativnija je bila Isidora Stojanov (4-2 Opovo), a nagrade za drugo i treće mesto članica žirija Jovana Ugrinov uručila je Srđanu Nediću (4-4 Sakule) i Nikoli Veselinoviću (2-5 Sefkerin). U starijoj kategoriji od petog do osmog razreda priznanja je podelila rukovodilac Odeljenja za opšte poslove, javnu upravu i društvene delatnosti Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika. Najbolji rad je imala Natalija Doroslovac (6-3 Baranda), odmah za njom je bila Sara Mažing (5-2 Opovo) i treće mesto je zauzela Jovana Markov (6-4 Sakule).
Voditelji programa su bili Nina i Mihajlo iz Opova, recital i pesme izveli su učenici iz Sefkerina u režiji veroučitelja Željka Milovanova, dok je dečiji folklorni anasmbl iz Opova pod „dirigentskom palicom“ Štefice Horvat izveo splet narodnih igara. Nagradu za nakreativnijeg izlaagača dobila je škola iz Sefkerina.
Prilikom obraćanja prisutnima, direktorka škole Milica Cuca zahvalila se svim partnerima u organizaciji manifestacije, kao i Aktivu žena Opovo, koje su učestvovale na izložbi i u ime škole uručila zahvalnice. Tom prilikom se posebno zahvalila lokalnoj samoupravi koja iz godine u godinu finansijski podržava ovu manifestaciju.  Direktorka je svim gostima čestitala praznik, a učenicima poželela da lepo provedu uskršnji raspust.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije