Izbori 2014 Marketing: SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE, JASNO, ČVRSTO, ODLUČNO, BROJ 2

10/03/2014

SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE, JASNO, ČVRSTO, ODLUČNO, BROJ 2
DSC_0051 - CopyOpovo, 10. mart 2014
U okviru predizborne kampanje svoja programske ciljeve i načela predstavlja Socijalistička partija Srbije. O predizbornom programu socijalista govorio je predsednik Opštinskog odbora Dobrivoje Doca Janković, dok je o lokalnim problemima i programu  više reči bilo od strane podpredsednika Opštinskog odbora Nenada Josića.

Poštovani građani, poštovani birači,

Cilj socijalista i naših koalicionih partnera je da na predstojećim parlamentarnim izborima dobijemo poverenje između 150 i 170 hiljada Vojvođana. Kada dođu izbori, programski svi su socijalisti, ali naša stranka je jedina prava stranka levice koja štiti i mlade i penzionere, kao i interese svih tranzicionih gubitnika. I pre, i za vreme, i posle izbora.

SPS nije glasao za Zakon o privatizaciji, niti za Zakon o informisanju. SPS nije glasao ni za Zakon o radu i to će ponoviti ako i novi predlog zakona bude na štetu radnika. SPS nije za reforme koje će “pojesti” ljude. Reforme ne mogu trajati nekoliko meseci, već se moraju uporedo stvoriti preduslovi da ljudi rade i da država ispravi svoje greške načinjene prilikom katastrofalne privatizacije.

Socijalisti su na konkretnim primerima pokazali da ono što je privatizacijom bilo upropašćeno, može da radi.

Seljacima je potreban Zakon o zadrugarstvu, siguran otkup proizvoda i zagarantovana cena, kako bi znali šta i koliko da seju.

Za poljoprivredu je potrebna jedna mlilijarda evra iz budžeta kako bi naši poljoprivrednici mogli da se porede sa ostalim poljoprivrednicima iz Evrope.

Kada je reč o bankama, SPS se zalaže za to da banke najmanje 30% kapitala plasiraju u privredu, za mala i srednja preduzeća. Da se osnivaju komunalne banke i da Srbija bude decentralizovana, a da opštine imaju svoju imovinu i izvorne prihode.

SPS će na izborima ostvariti najbolji rezultat od 2000. godine, i sigurno će biti relevantan činilac, bilo kao vlast, bilo kao opozicija. Aktuelni parlamentarni izbori su “utakmica” pre svega između dve najozbiljnije političke stranke – Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Kada budu raspisani pokrajinski izbori, a nadamo se da će to biti već ove godine, koalicija sa Socijalističkom partijom će sigurno pobediti.

Dobrivoje Doca Janković

U Opštini Opovo cilj Socijalističke partije Srbije je nastavak pregovora oko uvođenja gradskog prevoza, kreiranje studije opravdanosti nakon izbora i da Direkcija za javni prevoz odobri polaske gradske linije na teritoriji opštine Opovo. Mada nismo u vlasti i nemamo našeg predstavnika u lokalnom parlamentu, trudićemo se da pomognemo građanima opštine Opovo i napokon rešimo problem gradskog prevoza.

U predizbornoj kampanji 2012 godine socijalisti su obećali gasifikaciju u opštini Opovo,što je i urađeno zahvaljujući direktoru Srbijagasa Dušanu Bajatoviću i Opštinskom odboru SPS Opovo, tako da građani mogu da veruju  u naša obećanja jer sve sto obećamo to i ispunimo.

Takođe se nadamo da će u ovoj godini biti raspisani Pokrajinski izbori na koje ćemo zajedno sa svojim koalicionim partnerima pobediti, a posle toga očekujemo i lokalne izbore.

 Ako budu raspisani lokalni izbori, pobedićemo i ući u vlast. Plan socijalista je da se uradi gradska kanalizacija, zamene stare i dotrajale vodovodne cevi zbog čega nam je voda svakog dana sve lošija. Uložićemo napor da dovedemo investitore, koji će zapošljavati mlade i tako sprečiti da odlaze u gradove, odnosno, omogućiti da ostanu tu gde su rođeni i stvaraju svoje porodice.

Nenad Josić

 

Socijalistička partija Srbije poziva sve građane opštine Opovo da glasaju za broj 2 jer mi smo ti kojima se veruje i imamo planove za budućnost.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije