Tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine: AUTONOMIJA I PROMENA IZBORNOG ZAKONA I USTAVA

24/02/2014

AUTONOMIJA I PROMENA IZBORNOG ZAKONA I USTAVA
DSC_0015Opovo, 24. februar 2014
Na tribini koja je sinoć održana u sali Skupštine opštine Opovo govorili su kandidati sa izborne liste Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, Aleksandar Jovanović, Miloš Šibul i predsednik stranke Nenad Čanak. Pre početka tribine, visoki funkcioneri Lige socijaldemokrata Vojvodine prvo su posetili poljoprivredno domaćinstvo Ivana Petrova u Sefkerinu.
Liga socijaldemokrata Vojvodine je jedina politička partija koja u proteklih dvadeset godina nije menjala svoju politiku i stavove, istakli su govornici. Između ostalog bilo je reči o borbi za građansku Vojvodinu i Srbiju, lošem odnosu države prema poljoprivredi, promeni Ustava i Izbornog zakona, nekadašnjim i sadašnjim koalicionim partnerima i naravno autonomiji Vojvodine.
Dajući glas za naše poslanike, dajete glas za promenu Ustava, rekao je Nenad Čanak. Mi nismo separatisti ali se zalažemo za ravnopravne odnose u državi i ekonomsku autonomiju Vojvodine, kao i za zabranu prodaje poljoprivredne zemlje strancima. Jedan od prioriteta je i promena Izbornog zakona kako nam se ne bi više dešavalo da većinu poslanika u Skupštini čine političari iz Beograda.
Čanak je odgovarao i na brojna pitanja prisutnih građana, a među njima je bilo i pitanje o starim i sadašnjim koalicionim partnerima. Predsednik LSV-a je rekao da Demokratska stranka nije ispoštovala dogovore koje su imali i da su bili podređeni u odnosu na Savez vojvođanskih Mađara, dok sa druge strane, Čanak kaže za Tadića da, bar ispuni ono što je obećao.
Inače, skupštinska sala je bila premala za sve zainteresovane građane, tako da su mnogi slušali iz hodnika zgrade. Na tribini su bili prisutni i predsednik opštine mr Milorad Soldatović, predsednik Opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milivoje Stegić i predsednik Inicijativnog odbora Ujedinjenih regiona Srbije Nenad Rošulj.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije