Udruženje ratnih veterana Opovo: NEISPLAĆENE RATNE DNEVNICE I PREDLOG ZAKONA O RATNIM VETERANIMA

22/02/2014

NEISPLAĆENE RATNE DNEVNICE I PREDLOG ZAKONA O RATNIM VETERANIMA
28190Baranda, 22. februar 2014
Neisplaćene ratne dnevnice i ostvarivanje prava na osnovu predloga Zakona o ratnim veteranima bile su osnovne teme tribine koju je organizovalo Udruženje ratnih veterana opštine Opovo u Domu kulture u Barandi.
U gotovo punoj bioskopskoj sali pred članovima opštinskog udruženja govorili su predsednik Udruženja veterana opštine Opovo Stevan Milićev, predsednik republičkog udruženja Mile Milošević, predsednik pokrajinskog udruženja Dragan Simić i predsednik zrenjaninskog udruženja Željko Vujković.
28184Kao što je već poznato veterani su svoja prava u vezi isplata dnevnica potražili u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu gde su dobili spor ali je Republika Srbija uložila žalbu, tako da je proces još uvek u toku.
– Posebno smo ogorčeni na srpsku Vladu jer predlog Zakona o ratnim veteranima već godinu i po dana stoji u Skupštini bez nagoveštaja da će se o njemu uskoro raspravljati, izjavio je predsednik opštinskih veterana Stevan Milićev.
Ovim zakonom bi se regulisao radni staž, besplatno lečenje, boračke penzije i besplatno školovanje dece ratnih veterana. Inače, republičko udruženje ratnih veterana broji 40.000 članova sa 53 udruženja od čega je 23 u Vojvodini.
28191

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije