Radna akcija u Sakulama: SAKULSKI UČENICI ZA PRIMER

08/09/2016

SAKULSKI UČENICI ZA PRIMER
Sakule, 07. septembar 2016;
Na inicijativu Izdvojenog odeljenja „Zoran Petrović“ – OŠ „Dositej Obradović“ iz Sakula, a uz podršku Mesne zajednice Sakule i Opštine Opovo, organizovana je masovna radna akcija čišćenja centralnog parka.
Oko 120 učenika sakulske škole zajedno sa svojim nastavnicima, nakon redovne nastave, okupilo se u 15:00 časova i ličnim primerom pokazali kako se voli i čuva svoje mesto i kako se sa malo sredstava ali puno želje i volje može puno toga uraditi i svoje mesto učiniti lepšim.
img_1241

Akciju je obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić gde je zajedno sa svojim pomoćnikom Nebojšom Kovačevićem i predsednikom Saveta mesne zajednice Sakule Miloradom Ješinim razgovarao sa pomoćnicom direktora škole Marinom Rančić i nastavnicima o narednim projektima.
img_1249

Pomoćnica direktora škole Marina Rančić je istakla da su ovakve vannastavne aktivnosti u potpunosti na dobrovoljnoj bazi o čemu su upoznati i roditelji dece.

– Zaista je impresivan podatak da se danas na radnoj akciji čišćenja parka okupilo 120 od ukupno 150 učenika Izdvojenog odeljenja u Sakulama. I to nije prvi put jer je to praksa koju svake godine upražnjavamo uoči održavanja manifestacije Ovčarski dan i praznika Sakula. Mi ovo radimo jer volimo naše selo i nikada ništa nismo tražili zauzvrat, rekla je pomoćnica direktora.
img_1236

Ipak, ove godine lokalna samouprava i mesna zajednica su se potrudili i obezbedili sokove za svu decu koja su učestvovala u akciji, kao i plastične džakove i rukavice.

Predsednik opštine je bio veoma impresioniran aktivnostima dece i njihovih nastavnika i izrazio ličnu zahvalnost za ono što su tokom akcije uradili.
img_1233

– Želeo sam lično da dođem i zahvalim se ovim devojčicama i dečacima koji su svojim primerom pokazali kako svoje mesto učiniti lepšim, uređenijim, pa i za nijansu boljim za život. Posebno se zahvaljujem pomoćnici direktora škole na organizaciji i ličnom primeru kako se u vannastavnim aktivnostima može edukativno delovati i biti društveno odgovoran. Za ovakve i slične akcije, lokalna samouprava će nagrađivati decu jednodnevnim i višednevnim ekskurzijama po predlogu njihovih nastavnika. Sakulski učenici su ekskurziju zaslužili i ja ću svoje obećanje ispuniti, poručio je predsednik opštine

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije