Atletika: Prvenstvo Vojvodine za starije pionire

18/05/2023

u SPORT

Prvenstvo Vojvodine za starije pionire

OPOVO, 18. maj 2023 – U Sremskoj Mitrovici je 13. maja održano Prvenstvo Vojvodine za starije pionire, na kojem su učestvovali i atletičari opovačkog Spartaka.

Damjan Ivanovski je bio odličan u disciplini bacanje kugle, gde je osvojio zlatnu medalju uz ostvaren hitac od 10,90m. Damjan je nastupio i u bacanju diska gde je zauzeo 8. mesto sa rezultatom 22,37m.

Ivona Stamenović je nastupila u dve discipline, u bacanju kugle gde je zauzela 5. mesto sa hicem od 9,40m, dok je u bacanju koplja bila šesta sa rezultatom 31,82m. Ivana Jovanov je bila osma u bacanju kugle (8,44m) i sedma u bacanju diska (14,91m). Miljana Bulatović je osvojila 7. mesto u bacanju diska (15,82) i osma u bacanju kugle (8,29m), dok je Anja Aćimov bila deveta u bacanju diska. Ivana Šotić je osvojila 14. mesto u skoku udalj (3,83m).

U konkurenciji starijih, učestvovali su i pojedini mlađi pioniri Spartaka. Đorđe Đorđević je osvojio 7. mesto u bacanju kugle (7,10m), Lazar Čatlajić 8. mesto u bacanju kugle (7,07m), Dimitrije Đorđević 9. mesto u bacanju kugle (5,59m). Filip Poledica je bio peti u grupi na 100m (14,61s), dok je u trci na 300m osvojio 10. mesto (49,97s). Ena Aćimov je bila 12. u bacanju kugle (5,41), a Milana Milovanov sedma u grupi na 300m.

„Atletičari su opravdali svoja očekivanja, konkurencija je bila izuzetno jaka, ostaje malo žal zbog Ivone. Ona je malo podbacila u bacanju koplja, da je bila na svom nivou osvojila bi zlato, ali dobro, nije joj bio dan. Nekima je bio prvi nastup i odlično iskustvo koje će im, siguran sam koristiti“, izjavio je nakon takmičenja za Glas Opova trener Spartaka Nemanja Stojanovi..

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima   OPOVO, 26. maj 2023 – Za razliku od prethodnih nekoliko kola, ovog vikenda utakmice bez većeg rezultatskog značaja osim meča u Vojlovici. Radnički gostuje u Vojlovici gde ima ulogu favorita ali i...

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu OPOVO, 25. maj 2023 - U prelepom ambijentu i na novom atletskom stadionu u Ćupriji održano je 24. maja Republičko školsko prvenstvo u atletici. Osnovnu školu "Zoran Petrović" iz Sakula, predstavljao je Viktor Lazin u...

najnovije

najčitanije