Opštinska fudbalska liga: Očekuje nas neizvesno i uzbudljivo proleće

29/03/2023

u SPORT

Očekuje nas neizvesno i uzbudljivo proleće

OPOVO, 29. mart 2023 – Narednog vikenda startuje prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo i kako sada stvari stoje, očekuje nas izuzetno neizvesna i uzbudljiva trka za prvo mesto. Još veću draž ovoj trci daje činjenica da se za plasman u viši rang bore dva kluba iz naše opštine – Borac i Tempo.

Kao jesenji prvak, Borac startuje sa dva boda viška u odnosu na Tempo. Ni jedna ni druga ekipa nemaju pravo na kiks jer će verovatno odlučivati nijanse, bod ili dva. Sakuljani su u prvom delu sezone nenadano izgubili utakmicu u Dubovcu, ali su na domaćem terenu savladali Sefkerince, koji su pored ovog poraza kiksirali, takođe u Dubovcu gde su odigrali remi, tako da su ovi rezultati direktno odlučili redosled na tabeli i dva boda razlike za Borac.

Nakon sedam srpskoligaških sezona i odustajanja iz takmičenja Srpske lige Vojvodina prošlog leta, Sakuljani su ove sezone krenuli iz početka, odnosno iz najnižeg ranga. Odmah su najavili da im je cilj Druga južnobanatska liga – zapad i za sada ciljeve ostvaruju. Tokom zimske pauze klub se dodatno pojačao, novi fudbaleri su Aleksandar Marković (navala), Milan Puškaš (vezni), Dragoljub Jovanović (vezni), Stefan Marković (zadnji vezni, štoper) i Mario Petrović (levi bek, zadnji vezni). Takođe, promene su i u stručnom štabu i Sakuljane će od proleća sa klupe voditi Nenad Rošulj.

Tempo je prošle sezone plasman u viši rang izgubio bukvalno u foto finišu, tako da sada ništa ne žele da prepuste slučaju. Zbog renoviranja terena Tempo će i prolećni deo sezone domaćinstva igrati u komšijskom Glogonju. Sefkerinci su se značajno pojačali i u nastavak sezone ulaze sa velikim ambicijama. Novi strateg Tempa je renomirani trener i poznato  fudbalsko ime Nebojša Petrović Maradona. U timu je i šest novih fudbalera: Mirko Plavšić (levi bek), Nikola Dimitrov (navala), Lazar Anastasijević (vezni), Miodrag Kozlovački (golman), Petar Uzelac (vezni) i veliko pojačanje Lazar Jovanović (vezni, navala).

I Borac i Tempo su imali dobre pripreme, pojačali su igrački kadar, tako da ostaju glavni konkurenti za prvu poziciju. Ako nastave sa pobedama i tokom proleća, prvaka će verovatno odlučiti međusobni susret u kojem je Tempo domaćin.

Na startu proleća Tempo dočekuje Vojvodinu iz Crepaje, dok je Borac u 10. kolu slobodan tim.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

Fudbal: Debakl Baranđana u Uzdinu

Fudbal: Debakl Baranđana u Uzdinu

BARANDA, 21. april 2024 – Baranđani nikako da povežu „konce“ u nastavku prvenstva Prve južnobanatske lige, a novo razočarenje za navijače stiže iz Uzdina gde su više nego ubedljivo poraženi. U prolećnom delu sezone Radnički je od mogućih 24, osvojio skromnih šest...

najnovije

najčitanije