Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu: Za konkurse razvoja sportske infrastrukture namenjeno 225 miliona dinara

26/01/2023

u SPORT

Za konkurse razvoja sportske infrastrukture namenjeno 225 miliona dinara

NOVI SAD, 25. januar 2023 – „Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisaće 1. februara konkurse u oblastima razvoja sporta, sportske infrastrukture i omladinske politike, a za  projekte i programe u tim oblastima u 2023. godini u pokrajinskom budžetu obazbeđeno je znatno više novca nego prethodne godine“, izjavio je na konferenciji za medije resorni sekretar Dane Basta.

I ove godine je najviše novca namenjeno za razvoj sportske infrastrukture – 225 miliona dinara, skoro dvostruko više nego prošle godine. Konkurs će biti raspisan 1. februara, a trajaće do 1. maja.

„Ovim, znatno većim ulaganjem u sportsku infrastrukturu obezbedićemo našim sportistima na lokalnom nivou mnogo bolje uslove za bavljenje sportom“, rekao je Basta.

Prema njegovim rečima, za doprinos razvoju sistema sporta predviđeno je 65,6 miliona dinara, a sredstva za ovu namenu prošle godine iznosila su 43,6 miliona. Konkurs za odgovarajuće projekte biće raspisan 1. februara i trajaće do 1. aprila.

Za konkurs za organizaciju i učešće na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, koji će takođe trajati od 1. februara do 1. aprila, izdvojeno je 30 miliona dinara.

Povećana su i sredstva za afirmaciju žena u sportu, pa je ovogodišnji budžet 10 miliona dinara, a konkurs će trajati od 1. februara do 1. marta. Za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta  izdvojeno je osam miliona dinara, a taj  konkurs će biti raspisan 1. februara i trajaće do 1. aprila.

Kada je reč o omladinskom sektoru, od 1. februara do 1. marta biće raspisana tri konkursa. Za sprovođenje omladinske politike opredeljeno je 28 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade pet miliona, a Fond za talente će na raspolaganju imati tri miliona dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije