Najava manifestacija: Novogodišnja teglica i bazar 24. decembra

06/12/2022

Novogodišnja teglica i bazar 24. decembra

OPOVO, .. decembar 2022 – Dve, sada već tradicionalne manifestacije koje organizuje ONB Opovo (Kulturni centar Opovo), Novogodišnja teglica i Novogodišnji bazar (vašar) biće održane u subotu, 24. decembra.

Novogodišnja teglica – takmičenje u zimnici održaće se u hotelu „Stari Banat“ 24. decembra od 12:00 do 14:00 časova.

Takmičenje u gotovoj zimnici će se održati u pet kategorija:

  1. Ajvar
  2. Turšija
  3. Pekmez (šljiva i kajsija)
  4. Kompot i slatko
  5. Bundeva

Skup i priprema štandova održaće se u 10:00 časova u hotelu „Stari Banat“, a takmičenje i degustiranje zimnice od 12:00 do 14:00 časova. Akreditovani žiri, profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada iz Odseka za turizam i ugostiteljstvo proglasiće pobednike i dodeliti nagrade u 14:00 časova.

Pertneri manifestacije: Agros hotel „Stari Banat“, „Aktiv žena Opovo“.

Prijave na mejl kultunicentaropovo@gmail.com ili na telefon 063/1068319

Pored „Novogodišnje teglice“, istog dana u popodnevnim časovima održaće se i novogodišnji bazar (vašar) u Opovu. Pored zimnice i proizvoda od bundeva, na vašaru će u prodaji biti širok dijapazon proizvoda: rukotvorine, suveniri, cveće, začinske biljke, slatke i slane poslastice, knjige i sve što je u duhu novogodišnjih praznika.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane – pojedince, udruženja, ustanove, zanatske radnje, firme i privatne preduzetnike da se prijave kako bi im se obezbedila mesta i štandovi.

Prijave slati na mejl kulturnicentaropovo@gmail.com ili na telefon 063/1068319

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije