Kirbaj u Opovu: Katolički vernici proslavili praznik (video)

19/11/2022

Katolički vernici proslavili praznik

OPOVO, 19. novembar 2022 – Katolički vernici u Opovu danas su proslavili praznik koji je posvećen njihovoj zaštitnici Svetoj Elizabeti Ugarskoj. Pored velikog broja vernika, na prazničnoj misi prisustvovali su predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, predstavnici opštinskih  javnih ustanova, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Goran Kaurić i generalni konzul Republike Hrvatske u Srbiji Velimir Pleša.

Predsednik crkvenog odbora opovačke katoličke župe Željko Horvat, zahvalio se svima koji su doprineli  u realizaciji projekta obnove župnog doma u Opovu.

„Kako je ovo jedini praznik koji je direktno vezan za opovačku crkvu, pored Božića i Uskrsa, dan Svete Elizabete, naše zaštitnice veoma nam je bitan. Želim ovom prilikom da se zahvalim generalnom konzulu, predsedniku opštine i svim predstavnicima javnih ustanova, našim vernicima da čestitam Kirbaj, i da se svima zahvalim jer smo u ovoj godini uradili velike projekte na obnovi enterijera i fasade na župnom domu“, rekao je Horvat.

Katolički vernici u Opovu proslavili praznik; Foto/Glas Opova

Predsednik opštine Miloš Markov je čestitao praznik katoličkim vernicima uz poruku da je uzajamno uvažavanje i poštovanje tradicija u Opovu.

„Želeo bih pre svega svim vernicima katoličke veroispovesti da čestitam Kirbaj. Uzajamno uvažavanje i poštovanje je tradicija u Opovu, a mi kao lokalna samouprava od pre dve godine sprovodimo konkurs za sufinansiranje projekata verskih zajednica na lokalnom nivou i pomažemo obnovu svih verskih objekata na teritoriji naše opštine i na taj način čuvamo istorijsko, kulturno i versko nasleđe naše lokalne zajednice“, poručio je Markov.

Predsednik opštine Miloš Markov je čestitao praznik katoličkim vernicima; Foto/Glas Opova

Zamenik pokrajinskog sekreatara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Goran Kaurić podsetio je da sekreatrijat ima redovne konkurse za udruženja za nacionalne manjine Vojvodine i da se rezultati tih projekata posebno vide u Opovu gde su crkva i dom veoma lepo sređeni.

Nakon mise u obnovljenom župnom domu priređena je svečanost povodom proslave Kirbaja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

OPOVO, 29. novembar 2023 – Povodom međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, zaposlene i zaposleni u lokalnoj samoupravi organizovali su simboličnu akciju na opovačkom mostu gde je u Tamiš bačeno 26 narandžastih cvetova (gerbera)....

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara BEOGRAD, 29. novembra (Tanjug) - Penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene...

OŠ Dositej Obradović: Prva slikovnica iz školske biblioteke

OŠ Dositej Obradović: Prva slikovnica iz školske biblioteke

Prva slikovnica iz školske biblioteke OPOVO, 28. novembar 2023 - Učenici prvog razreda, sa svojim učiteljicama, Snežanom Jeminović i Jasminom Kostić Josić, posetili su biblioteku OŠ „Dositej Obradović“ Opovo. Zvanično su postali članovi  školske biblioteke! Sa...

najnovije

najčitanije