Kirbaj u Opovu: Katolički vernici proslavili praznik (video)

19/11/2022

Katolički vernici proslavili praznik

OPOVO, 19. novembar 2022 – Katolički vernici u Opovu danas su proslavili praznik koji je posvećen njihovoj zaštitnici Svetoj Elizabeti Ugarskoj. Pored velikog broja vernika, na prazničnoj misi prisustvovali su predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, predstavnici opštinskih  javnih ustanova, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Goran Kaurić i generalni konzul Republike Hrvatske u Srbiji Velimir Pleša.

Predsednik crkvenog odbora opovačke katoličke župe Željko Horvat, zahvalio se svima koji su doprineli  u realizaciji projekta obnove župnog doma u Opovu.

„Kako je ovo jedini praznik koji je direktno vezan za opovačku crkvu, pored Božića i Uskrsa, dan Svete Elizabete, naše zaštitnice veoma nam je bitan. Želim ovom prilikom da se zahvalim generalnom konzulu, predsedniku opštine i svim predstavnicima javnih ustanova, našim vernicima da čestitam Kirbaj, i da se svima zahvalim jer smo u ovoj godini uradili velike projekte na obnovi enterijera i fasade na župnom domu“, rekao je Horvat.

Katolički vernici u Opovu proslavili praznik; Foto/Glas Opova

Predsednik opštine Miloš Markov je čestitao praznik katoličkim vernicima uz poruku da je uzajamno uvažavanje i poštovanje tradicija u Opovu.

„Želeo bih pre svega svim vernicima katoličke veroispovesti da čestitam Kirbaj. Uzajamno uvažavanje i poštovanje je tradicija u Opovu, a mi kao lokalna samouprava od pre dve godine sprovodimo konkurs za sufinansiranje projekata verskih zajednica na lokalnom nivou i pomažemo obnovu svih verskih objekata na teritoriji naše opštine i na taj način čuvamo istorijsko, kulturno i versko nasleđe naše lokalne zajednice“, poručio je Markov.

Predsednik opštine Miloš Markov je čestitao praznik katoličkim vernicima; Foto/Glas Opova

Zamenik pokrajinskog sekreatara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Goran Kaurić podsetio je da sekreatrijat ima redovne konkurse za udruženja za nacionalne manjine Vojvodine i da se rezultati tih projekata posebno vide u Opovu gde su crkva i dom veoma lepo sređeni.

Nakon mise u obnovljenom župnom domu priređena je svečanost povodom proslave Kirbaja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije