Literarno takmičenje: Proglašeni pobednici i uručene nagrade

14/10/2022

Proglašeni pobednici i uručene nagrade

OPOVO, 14. oktobar 2022 – U okviru manifestacije „Nedelja ruskog dečjeg filma – Čarobni svet bajki“, a u cilju privlačenja pažnje mlađe generacije na kulturu, negovanje ljubavi prema pisanom izražavanju, negovanje stvaralačkog duha i razvijanje mašte, kao i prepoznavanje i podrška talentovane dece, održano je literarno takmičenje za decu osnovnoškolskog uzrasta „Napiši bajku“.

U kategoriji mlađih učenika (5/6 razred) najbolji rad je napisala Loreta Nedić (6-2), drugo mesto je osvojio Dimitrije Đorđević (5-1), a treća Sara Veljanovski (5-3).

U kategoriji starijih učenika (7/8 razred) prva je bila Aniela Nedić (8-1), drugu nagradu je osvojila Mila Milojević (7-3), dok je treći bio Aleksandar Pantović (7-1).

“Želim da se zahvalim svim takmičarima, mlađim piscima na interesovanju i učešću na takmičenju. Imam potrebu da se zahvaljim koordinatoru Literarnog takmičenja, profesorici srpskog jezika i književnosti Aniti Milanov za uspešnu realizaciju aktivnosti, kao i njenoj koleginici iz školske biblioteke – Jasmini Stankov za nesebičnu podršku. Želim da se zahvaljim direktoru Ruskog doma u Beogradu – Jevgeniju Baranovu za donaciju knjiga dobitnicima takmičenja i, naravno, direktoru OŠ “Dositej Obradović” Slaviši Miškovu za svestranu pomoć, podršku i uspešnu saradnju u okvirima manifestacije Nedelja ruskog dečijeg filma – Čarobni svet bajki u Opovu”, izjavila je predsednica Udruženja  “Srbija u srcu – Rusija u duši” Žana Knežević.

Autore najboljih radova organizator takmičenja je nagradio diplomama i knjigama na ruskom jeziku, a svi učesnici literarnog takmičenja su dobili pohvalnice.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije