Prvi dan škole: Dve matične škole i pokloni za đake prvake (video)

01/09/2022

Dve matične škole i pokloni za đake prvake

OPOVO, 1. septembar 2022 – I ove godine prvi dan škole počeo je intoniranjem državne himne. Učenike su ispred školskih zgrada dočekali i pozdravili nastavnici, a za đake prvake organizovan je doček.

Kao i prethodnih godina, prvake je u sva četiri mesta obišao predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, i uz prigodne poklone poželeo deci srećan početak i uspešno školovanje.

Markov se obratio učenicima; Foto/Glas Opova

 „Počela nam je nova školska godina, iskoristili smo priliku da đacima prvacima poželimo srećan početak školovanja. Neposredno pred početak školske godine mi smo obezbedili školske rančeve, kako bi pomogli i roditeljima, a danas smo bili da ih posetimo na njihovom prvom času i da im damo još jedan simboličan poklon i da na taj način pokažemo da mislimo na njih i da njihovo školovanje prođe što kvalitetnije i uspešnije sa puno lepih trenutaka. Naravno, ono što mi je najveća želja jeste da ova ali i naredne školske godine prođu bez onlajn nastave, da se ide u školu i da deca budu u školskim učionicama“, rekao je Markov.

Inače, od ove godine, na teritoriji naše opštine rade dve matične škole – Dositej Obradović u Opovu sa izdvojenim odeljenjem u Sefkerinu i Zoran Petrović u Sakulama sa izdvojenim odeljenjem u Barandi. Projektna podrška ovim školama od strane lokalne samouprave nastavlja se i ove godine, a predsednik opštine je najavio nekoliko novih projekata u Sakulama i Barandi.

Prvaci u OŠ Zoran Petrović u Sakulama; Foto/Glas Opova

„U saradnji sa školama započeli smo realizaciju na nekoliko novih projekata. Završava se izrada projektno – tehničke dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju škole u Barandi i to nam je izuteno bitan preduslov kako bi mogli da apliciramo na konkursu. Takođe, u finalnoj fazi nam je projektno – tehnička dokumentacija za rekonstrukciju škole u Sakulama, gde imamo saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima od koje očekujemo da podrži ovaj projekat i kompletne radove, koji nisu mali, a preko su nam potrebni. Radimo i na projektima energetske efikasnosti u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. U u školi u Barandi zamenićemo staru rasvetu sa jednom novom, modernom i energetski efikasnom, što će ujedno biti i u interesu aktuelne situacije u energetici. Takođe, u Sakulama ćemo u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine raditi na zameni sistema grejanja, odnosno zameni kotla jer je Sakule poslednja naša škola koja se greje na ugalj i naftu, prevaziđene derivate, tako da ćemo uraditi dogradnju nove kotlarnice sa kotlom na pelet“, poručio je Markov.

Ove školske godine na teritoriji Opštine Opovo upisano je ukupno 114 đaka prvaka. Od toga 56 u Opovu, 27 u Sefkerinu, 20 u Barandi i 11 u Sakulama.


pročitajte još i

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu OPOVO, 28. mart 2023 -  U Žitištu se od 11. marta do 8. aprila održava jedna od najstarijih etno manifestacija u ovom delu Srbije pod nazivom Susret veterana folklora Srbije „Spomenar“. Ove godine se...

Društvo: Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika

Društvo: Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika

Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika OPOVO, 27. mart 2023 – U opovu je 23. marta održana Osnivačka skupština novoformiranog Udruženja preduzetnika Opštine Opovo. Na osnivačkoj sednici su izabrani članovi Upravnog odbora – Zlatka Ugrinov, Dragan Knežević,...

najnovije

najčitanije