Aktuelni projekti: Izgradnja pokrivene zelene pijace u Opovu (video)

28/07/2022

Izgradnja pokrivene zelene pijace u Opovu

OPOVO, 28. jul 2022 – Građevinski radovi u okviru projekta izgradnje pokrivene zelene pijace u Opovu startovali su u januaru ove godine i od tada potez Šumske ulice između Borisa Kidriča i Tamiške neprekidno je veliko gradilište.

Osim izgradnje objekta, na lokaciji predviđenoj za pijac izvode se opsežni radovi na novoj kišnoj kanalizaciji i odvodu otpadnih voda.

Gradilište su obišli predsednik opštine Miloš Markov i rukovodilac Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Opovo Rade Cvetanović gde su od članova Nadzornog odbora projekta i šefa gradilišta upoznati sa do sada urađenim i dinamikom izgradnje.

Markov je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta jer će Opovo dobiti jednu modernu i funkcionalnu pijacu.

Markov obišao radove na pijaci; Foto/Glas Opova

„Iskoristio sam priliku da obiđem jedan od kapitalnih projekata koji se realizuju na teritoriji naše opštine – izgradnju nove pijace u Opovu. I danas, uprkos visokim temperaturama, radnici su na terenu, prisutan je i nadzor i ovo je jedno od gradilišta sa kojim sam izuzetno zadovoljan dinamikom i kako se radovi odvijaju. Do juče je ovde bio prazan prostor, sada je to već građevinski kompleks. Nadležni su me uputili šta je to što još treba da se uradi kako bi se ovaj objekat priveo nameni i kako bi, pre svega naši poljoprivrednici ali ostali građani mogli da ga koriste“.

Predsednik opštine je posebno istakao rešavanje problema odvodnjavanja u ovom delu Opova koji će se realizacijom ovog projekta konačno rešiti.

„Danas sam imao priliku da vidim i objekat koji se gradi, a koji rešava problem odvodnjavanja i ulice Šumske i ulice Borisa Kidriča. Ovo je problem koji je postojao dugi niz godina, posebno nakon padavina većih količina kiše jer ta voda nema gde da ode, a sada se ovim projektom, uz izgradnju pijace, rešavamo ovaj problem i imaćemo kvalitetan sistem odvodnjavanja za ovaj deo mnaselja“, izjavio je Markov.

Ipak, kako su radovi stratovali u zimu, a u cilju da se projekat što kvalitetnije realizuje, rok za završetak radova pomeren je za polovinu oktobra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije