Republički zavod za statistiku: Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače

26/07/2022

Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače

BEOGRAD, 26. jul 2022 – Republički zavod za statistiku upućuje javni poziv svim zainteresovanim građanima da se prijave za posao popisivača u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. (prijavljivanje u periodu od 22. jula (od 7,00 časova) do 5. avgusta (do 20,00 časova)), koji se sprovodi u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine. Zainteresovanih građana se mogu prijaviti isključivo popunjavanjem elektronske prijave na sajtovima Republičkog zavoda za statistiku stat.gov.rs и popis2022.stat.gov.rs.

Zadaci popisivača:

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka i da obiđu teren sa instruktorom. Od 1. do 31. oktobra dužni su da popišu sve jedinice popisa (stanove, domaćinstva i lica), na teritoriji koja im je dodeljena, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Period angažovanja popisivača

od 23. septembra do 31. oktobra 2022. godine

Napomena: u vreme obilaska terena pred popis i tokom terenske realizacije popisa, preraspodela radnog vremena vrši se u skladu sa Planom aktivnosti i može uključivati i rad vikendom.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni:

državljanstvo Republike Srbije;

prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji;

najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave;

stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje;

da kandidat nije osuđivan, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni:

poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) – predviđeno je testiranje kandidata;

mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Sa izabranim kandidatima zaključuje se:

Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili

Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca)

VAŽNA NAPOMENA: Zavod nije odgovoran za eventualni gubitak prava radno angažovanog lica do kog može doći usled promene njegovog radnopravnog statusa i ostvarivanja naknade za rad (npr.: obustavljanje isplate porodične penzije, naknade za slučaj nezaposlenosti i sl.). 

Rang-lista kandidata koji se pozivaju na predaju dokumentacije i testiranje objavljuje se 10. avgusta 2022. godine na sajtovima Zavoda (stat.gov.rs и popis2022.stat.gov.rs).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije