Studija izvodljivosti za gradski prevoz: PROJEKAT REALIZUJE SAOBRAĆAJNI FAKULTET U BEOGRADU

26/09/2014

PROJEKAT REALIZUJE SAOBRAĆAJNI FAKULTET U BEOGRADU
Opovo, 26. septembar 2014;
Početkom maja ove godine u Opovu je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave, putnika i stručnjaka Saobraćajnog fakulteta u Beogradu u vezi potrebe izrade studije izvodljivosti (opravdanosti) za gradski prevoz, o čemu je Glas Opova opširno pisao.

Kao što je i tada bilo najavljeno, nakon letnjeg perioda, ovaj projekat je krenuo sa realizacijom. Lokalna samouprava je izvršila proceduru takozvane javne nabavke male vrednosti i na konkursu izabrala najpovoljniju ponudu, koju je dao upravo Saobraćajni fakultet u Beogradu. Troškovi izrade ove studije iznosiće 350.000 dinara, a završetak izrade studije očekuje se do kraja oktobra.

U lokalnoj samoupravi ističu da izrada ove studije ne znači i rešenje problema ali da se bez ovog dokumenta ne može konkurisati i pregovarati ni u jednoj od relevantnih institucija kao što su resorno ministarstvo, Gradski sekretarijat za saobraćaj ili GSP Beograd. Takođe, u Opštinskoj upravi Opovo navode da su netačne priče da je lokalna samouprava namerno stopirala ovaj projekat. Razlog ove četvoromesečne pauze leži u činjenici da je najpogodniji period za izradu studije početak školske godine kada je putnički saobraćaj najoptimalniji.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije