Opštinska uprava Opovo: Preuzimanja ambalaže od sredstava za zaštitu bilja

10/06/2022

Preuzimanja ambalaže od sredstava za zaštitu bilja

OPOVO, 10. jun 2022 – Od ove godine aktivnosti na sakupljanju i zbrinjavanju ambalažnog otpada u okviru SECPA EKO MODEL sistema odvijaju se po zahtevu korisnika. Potrebno je da poljoprivredna preduzeća i gazdinstva, zemljoradničke zadruge i svi drugi subjekti koji se bave poljoprivredom i u svom radu koriste sredstva za zaštitu bilja članica SECPA (Adama, BASF, Bayer, Belchim, Corteva i Syngenta) nakon čije upotrebe je nastao ambalažni otpad, pošalju zahtev sa osnovnim podacima potrebnim da se ovaj otpad preuzme sa njihovih imanja od strane ovlašćenih operatera.

PODNESI ZAHTEV

Zahtev za preuzimanje ambalažnog otpada koji je nastao nakon korišćenja sredstava za zaštitu bilja SECPA članica može se poslati on-line klikom na:

Ova on-line forma je jednostavna i prilagođena svim tipovima korisnika sredstava za zaštitu bilja, uključujući poljoprivredna preduzeća, gazdinstva, poljoprivrednike, kao i druge zainteresovane strane koje mogu podneti zajednički zahtev za više korisnika.

Po primljenom zahtevu, naši operateri će Vas kontaktirati radi preciziranja datuma preuzimanja ambalažnog otpada i drugih informacija, te u zavisnosti od lokacije na kojoj se nalazi otpadna ambalaža, kao i njene količine, isplanirati rute sakupljanja i transporta do postrojenja za skladištenje i tretman, iskomunicirati u vezi najave kretanja otpada i organizovati preuzimanje i zbrinjavanje ambalažnog otpada na propisani način.

Za sva pitanja poljoprivrednici mogu kontaktirati  operatera e – mailom info@secpa.rs ili  telefonom 069/2070228.

„Pozivamo poljoprivrednike da savesno rukuju preparatima koji mogu naneti  štetu zdravlju ljudi, životinja i životnoj sredini  i  pridržavaju se  preporuka u vezi odlaganja ove ambalaže.

Sistem upravljanja ovom vrstom otpada podrazumeva njegovo sakupljanje, trokratno ispiranje ambalaže i predavanje ovlašćenom operateru. Svako od nas, svaki pojedinac deo  je tog sistema i svi smo odgovorni za zagađenje koje izazivamo neadekvatnim postupanjem ovim ili bilo kojim drugim otpadom“, navodi se u saopštenju Inspekcije za zaštitu životne sredine i poljoprivredne stručne službe Opštinske uprave Opovo. (MM)                                                                                      

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

najnovije

najčitanije