One su obeležile sportsku sezonu: Nata, Neda i Ana, tri opovačke gracije

09/06/2022

u SPORT

Nata, Neda i Ana, tri opovačke gracije

OPOVO, 9. jun 2022 – Često je ženski sport potcenjen, međutim, neke od najlepših strana opovačkog sporta „napisale“ su upravo žene. Bilo je u našoj opštini u prošlosti izuzetno uspešnih ženskih sportista u košarci, atletici, rukometu i borilačkim sportovima, koje su osvajale medalje i nastupale za velike klubove. Tako su i ovu sezonu 2021/22 obeležile tri devojke iz Opova, tri gracije pred kojima su velike sportske karijere.

NATALIJA DROBNJAK

Da vrhunski sport i uspešno studiranje mogu zajedno pokazala nam je dvadesetdvogodišnja Natalija Drobnjak koja je odličan student Pravnog fakulteta, uspešno se bavi fudbalom, a od skoro je i reprezetativka seniorske A selekcije u futsalu.

Glas Opova Nataliju prati od njenih pionirskih dana kada je pokazala veliki talenat trenirajući u fudbalskoj akademiji „Stenli“. Već kao srednjoškolka prelazi u subotički Spartak i vrlo brzo dobija poziv od selektora i nastupa za omladinsku reprezentaciju Srbije na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nažalost, doživela je ozbiljnu povredu zbog koje je jedno vreme pauzirala ali se nakon oporavka ponovo vratila na teren. Natalija prvo prelazi u ŽFK Kanjiža, a zatim u TSC iz Sente gde uspešno igra na terenima Super lige Srbije.

Natalija je polovinom maja ove godine nastupala za futsal reprezentaciju Srbije na kvalifikacionom UEFA turniru za Evropsko prvenstvo na kojem su pored naše reprezentacije učestvovale Holandija, Letonija i Severna Irska.

NEDA KUKIĆ

Osamnaestogodišnja Neda Kukić je još jedan biser opovačke košarke čiji je talenat ove sezone došao do punog izražaja. Neda je pre tri godine prešla iz matičnog Agros Basketa u beogradski Radivoj Korać gde je uspešno nastupala za kadetsku, a zatim i juniorsku selekciju.

Prilika koja joj se ukazala ove sezone iskoristila je maksimalno. Neda je kao juniorka prekomandovana u prvi tim i vrlo brzo postala nezamenljiva u prvoj petorci.

Ovo su samo neki od natpisa u sportskoj štampi:

Neda Kukić je sa 15 poena (5 skokova) bila najefikasnija u pobedničkom timu. (Proleter – Radivoj Korać)

U ekipi Radivoj Koraća najefikasnija je bila Neda Kukić sa 14 poena i 6 skokova (Radivoj Korać – Ras)

Domaćin se trojkom Nede Kukić na 46 sekundi pre kraja utakmice odlepio na nedostižnih „plus šest“ (78:72) i time prelomio meč u svoju korist (Radivoj Korać – Radnički KG)

ANA JOVANOV

Još jedna košarkašica iz Opova kojoj se predviđa uspešna sportska karijera. Uvek je teško promeniti sredinu i preći iz malog u veliki klub ali za Anu to nije bio problem. Ana je na sebe skrenula pažnju već u pionirskom uzrastu u svom matičnom klubu Agros Basketu gde je redovno dobijala pozive na treninge nacionalne pionirske reprezentacije.

Po završetku osnovne škole, u septembru prošle godine upisuje Sportsku gimnaziju u Beogradu i prelazi u redove Crvene Zvezde gde nastupa za kadetsku selekciju. Dobre igre i talenat koji su treneri Crvene Zvezde prepoznali, otvaraju joj vrata i juniorske selekcije tima  sa Malog Kalemegdana. Na taj način Ana Jovanov je ove sezone osvojila dve zlatne medalje na prvenstvima Srbije. Jednu sa njenom kadetskom ekipom, a drugu sa starijim juniorskim timom.

Naravno, Ana je dobila poziv selektora i uskoro ide na pripreme kadetske reprezentacije Srbije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

Fudbal: Tempo preuzeo lidersku poziciju u drugoligaškom karavanu

Fudbal: Tempo preuzeo lidersku poziciju u drugoligaškom karavanu

Tempo preuzeo lidersku poziciju u drugoligaškom karavanu SEFKERIN / SAKULE, 15. april 2024 – Sefkerinci su iskoristili kiks Borca i preuzeli lidersku poziciju Druge južnobanatske lige zapad. TEMPO (Sefkerin) – BSK Bavanište 1:0 (0:0); Minimalnom pobedom Sefkerinci su...

Sakulski strelci na drugom Kupu Srbije

Sakulski strelci na drugom Kupu Srbije

SAKULE, 15. april 2024 - Na novoizgrađenom strelištu "Strelac" Gajdobra, koje po projektu obećava da će postati najbolje u Evropi, 13. i 14. aprila takmičilo se 95 najboljih strelaca pojedinaca, odnosno 21 ekipa. Pored velikog broja profi strelaca i ekipa ostvaren je...

najnovije

najčitanije