Novi EU projekat: Podrška najugroženijim porodicama u Opovu

07/06/2022

Podrška najugroženijim porodicama u Opovu
Opovo, 7. jun 2022
Opština Opovo je započela realizaciju novog EU projekta u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i Udruženjem „Siguran život“. Projekat je usmeren na obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja i podršku pri zapošljavanju i inkluziji za najugroženije porodice u Opovu.

Projekat „Krug podrške“ se sprovodi od 01.aprila 2022. uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS (Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge).

Projekat se realizuje sa ciljevima da podrži uspostavljanje trajnih rešenja stambenog pitanja i da poveća šanse ranjivih socijalnih grupa za bolje pozicioniranje na tržištu rada kroz podizanje mogućnosti za (samo)zapošljavanje i poboljšanje životnog standarda. U ranjive socijalne grupe prema projektnim kriterijumima spadaju porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje niti dovoljno ekonomskih mogućnosti da dođu do tog rešenja po tržišnim uslovima, a pripadaju sledećim kategorijama: romske porodice, porodice čiji je član osoba sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja i jednoroditeljske porodice (porodice sa samohranim roditeljem) sa teritorije opštine Opovo.

Glavne planirane aktivnosti su: obezbeđivanje stambenih rešenja kroz kupovinu i renoviranje 10 seoskih kuća sa okućnicom i sprovođenje mera socijalne inkluzije i podsticanja (samo)zapošljivosti za selektovane porodice (kroz obuke i nabavku opreme i alata), uz kampanju promocije i podizanja svesti među stanovništvom.

U narednim mesecima biće objavljeni javni pozivi za prijavu korisnika programa podrške, kao i za vlasnike kuća koji su zainteresovani da prodaju svoje stambene objekte na teritoriji opštine Opovo.

Projekat će trajati 16 meseci, do 31. jula 2023.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije