Svetski dan životne sredine: Samo jedna Zemlja!

05/06/2022

Samo jedna Zemlja!

OPOVO, 5. jun 2022 – Danas je Svetski dan životne sredine i to je najznačajniji međunarodni dan zaštite životne sredine. Predvođen Programom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) i koji se održava svake godine od 1973. godine, izrastao je u najveću globalnu platformu za promociju zaštite životne sredine. Obeležavaju ga milioni ljudi širom sveta.

„Samo jedna zemlja“ je slogan kampanje, sa fokusom na „Živeti održivo u harmoniji sa prirodom“.

„Samo jedna zemlja“ je bio slogan za Stokholmsku konferenciju 1972. godine; 50 godina kasnije, ova istina i dalje važi – ova planeta je naš jedini dom.

Priroda se nalazi u vanrednom stanju kampanja Samo jedna Zemlja za Svetski dan zaštite životne sredine 2022. želi da slavite planetu kroz kolektivnu akciju zaštite životne sredine.

Samo jedna Zemlja se zalaže za promene u odnosu prema životnoj sredini na globalnom nivou. Kampanja u fokus stavlja klimatske akcije, akcije u prirodi i akcije protiv zagađenja, istovremeno podstičući sve, svuda, da žive održivo.

Iako naši individualni izbori i načini trošenja resursa čine razliku, kolektivna akcija će napraviti promenu koja nam je potrebna, tako da možemo napredovati ka održivijoj i pravednijoj Zemlji, gde svako može da cveta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije