Energetska sanacija: Raspisan konkurs za izvođače radova, sledi konkurs za korisnike

02/06/2022

Raspisan konkurs za izvođače radova, sledi konkurs za korisnike

OPOVO, 2. jun 2022 – U okviru realizacije Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, koji sprovodi Opština Opovo za 2022. godinu u cilju finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije, lokalna samouprava je raspisala Javni konkurs radi izbora privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Predmet Javnog konkursa je sprovođenje sledećih mera energetske efikasnosti:

1) zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama za stanove i kuće. Ova mera obuhvata i prateću opremu za prozore/vrata, kao što su okapnice, prozorske daske, roletne, kapci i dr, kao i prateće građevinske radove na demontaži i pravilnoj montaži prozora/vrata, kao što je demontaža starih prozora/vrata i odvoz na deponiju, pravilna montaža prozora, obrada oko prozora/vrata gips-karton pločama, gletovanje, obrada ivica i krečenje oko prozora/vrata sa unutrašnje strane zida.

2) Postavljanje i nabavka materijala za  termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za porodične kuće.

3) Postavljanje i nabavka materijala za  termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće. Ova mera može obuhvatiti, u slučaju da je oštećen krovni pokrivač i hidroizolacioni krovni sistem, građevinske radove na zameni hidroizolacije i drugih slojeva krovnog pokrivača, kao i limarske radove, ali ne i radove na zameni konstruktivnih elemenata krova

4) Nabavka i  instalacija kotlova na biomasu (drvni pelet, briket, sečka), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i  stanove .

5) Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove .

6) Nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće.

7) Nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja zaključno sa 17.06.2022. godine. Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog konkursa možete se obratiti na  na kontakt telefon 013/681-666,kontakt osobe: Rade Cvetanović ili Nataša Vodeničar elektronsku adresu: e-mail : rade.c966@gmail.com  ili  natasab84@gmail.com.

Nakon konkursa za izvođače radova, raspisuje se konkurs za građane naše opštine gde će imati priliku da se prijave u više oblasti za unapređenje energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao dve osnovne komponente za koje će građani moći da konkurišu.

„Naši sugrađani će imati priliku po ovom javnom pozivu da konkurišu za dve komponente. Jedna komponenta jeste unapređenje energetske efikasnosti kuća i stambenih zgrada kroz izolacije, pvc stolarije, dok je druga komponenta unapređenje sistema grejanja za kuće i stambene zgrade kroz zamenu starih i uvođenja novih sistema grejanja“, rekao je Markov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije