Svečana akademija: Steva Stankov, Ivanka Petrov i Ranko Sarić dobitnici majskih nagrada (video)

21/05/2022

Steva Stankov, Ivanka Petrov i Ranko Sarić dobitnici majskih nagrada

OPOVO, 20. maj 2022 – Manifestacija Dani opštine Opovo zvanično je otvorena održavanjem svečane akademije u Kulturnom centru Opovo.

Nakon himne koju je otpevao hor Pančevačkog srpskog crkveno pevačkog društva usledila je projekcija kratkog dokumentarnog filma u kojem je predstavljena Opština Opovo i rad lokalne samouprave u prethodnih godinu dana.

Predsednik opštine Miloš Markov je u svom ekspozeu istakao prethodnu godinu kao veoma uspešnu sa rekordnim brojem realizovanih projekata, dobar timski rad i radne posete predsednika države Aleksandra Vučića i brojnih visokih državnih funkcionera, što je zalog razvoja naše opštine u budućnosti.

„Osnovni zadatak i prioritet lokalne samouprave je pre svega neposredan kontakt sa građanima i rad na terenu. I to radimo po ugledu na našeg predsednika Aleksandra Vučića čija je energija primer i podstrek za sve nas. Zato želimo da čujemo svako mišljenje, uvidimo koje su potrebe i zajednički dođemo do najkvalitetnijih rešenja.

Ponosan sam što sam deo tima lokalne samouprave, koji je ostvario ove rezultate u prethodnom periodu, ali sa težnjom i ciljem da nastavimo da razvijamo našu opštinu i na taj način pokažemo da smo istinski servis građana“, rekao je Markov.

Tri laureta su dobitnici ovogodišnje Majske nagrade opštine Opovo.

Za doprinos u razvoju sporta priznanje je uručeno Stevi Stankovu iz Sefkerina. Preko 40 godina aktivnog treninga, takmičarskog iskustva i trenerskog staža. Osnivač, trener i predsednik borilačkog kluba „Dragon“ iz Sefkerina i pod njegovim trenerskim nadzorom izrasle su generacije šampiona i osvajača medalja na brojnim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Ivanki Petrov iz Sefkerina majska nagrada je dodeljena za humanitarni rad i iskazanu filantropiju tokom svoje profesionalne karijere. Neumoran radnik Crvenog krsta i Povereništva za izbeglice, a posebno se izdvaja njen rad u organizovanju akcija dobrovoljnog davanja krvi. Nosilac Ordena za rad i Spomenice Republičkog komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Zaštita životne sredine i očuvanje prirode je nominovalo Ranka Sarića iz Opova za najveće opštinsko priznanje za doprinos u ekološkom aktivizmu i unapređenju lokalnog biodiverziteta. Šumarski inženjer i autor više stručnih radova. Njegovim ličnim angažovanjem, novim tehnologijama sadnje, podignuto je 8,5 kilometara drvoreda.

Dobitnici majskih nagrada su se zahvalili na priznanjima uz poruku da će nastaviti svoj rad i društveno angažovanje i u budućnosti.

U muzičkom delu programa hor Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo, koji je imao izuzetan nastup, otpevao je još dve kompozicije – Tamo daleko i Oro se vije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije