Stoned Meadow Doom: Marko Lazić na prestižnom svetskom muzičkom youtube kanalu

18/05/2022

OPOVO, 17. maj 2022
Piše: Čeda Vučković
Ukoliko ste fan stoner, doom, sludge ili bilo kog bliskog žanra, šanse da niste čuli za (ili bar jednom u životu posetili) youtube kanal Stoned Meadow Of Doom (SMoD) su gotovo nemoguće. Kanal je 2013. godine osnovao Clint Beed sa idejom da promoviše stoner i doom bendove na jednom mestu, pa su se tako na kanalu našli albumi bendova poput Stoned Jesus, Naxatras, All Them Witches, My Sleeping Karma, Somali Yacht Club, Om, domaći sastavi Larska i Madvro, kao i mnogi, mnogi drugi. Kanal je brojao preko 600 albuma i preko 350 hiljada pratilaca i bio je zaista jedno od najuticajnijih mesta na internetu vezanih za ovu vrstu muzike.

Upravo je ovaj youtube kanal na svojoj ponudi uvrstio album Flatland našeg Opovčana Marka Lazića, koji je snimio pod pseudonimom Katran. O autoru, albumu i muzičkim dostignućima ovog muzičkog projekta pisali smo 13. februara ( https://www.glasopova.rs/?p=47074 ) a sada vam prenosimo impresiju urednika Stoned Meadow Doom:

„Iza projekta “Katran” stoji dvadesetjednogodišnji gitarista iz ruralne Srbije, Vojvodine, ili kako ga on naziva: “pustinja”. Ova znojava, stonersko, pustinjska priča je za prava stvar za bilo koga ko tumara ovim beskrajnim ravnicama, zagleda se u spore zalaske sunca i uživa u maglovitim obalama, i bolji je vodič od bilo koga. Vežite se, vreme je za poletanje i nadajmo se da je ovo samo jedno od mnogih putovanja za nas sa “Katranom” u kokpitu“.

Marko za Stoned Meadow Doom kaže: „Ovaj album je rezultat jedne godine istraživanja i vrednovanja našeg okruženja, prirode, istorije i ljudi kojih tu žive. Spor je i atmosferičan, kao i pustinja iz koje sam“.

Veliki korak za mladog muzičara iz Opova i naravno, jedva čekamo njegov naredni muzički korak…

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

Književni susret sa Danijelom Jovanovićem OPOVO, 28. mart 2024 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je književni susret i promocija književnog opusa pisca Danijela Jovanovića. Danijel Jovanović je diplomirani profesor španskog jezika i...

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

najnovije

najčitanije