Opštinska liga 12. kolo: Sefkerinci u poslednjem minutu prokockali viši rang

03/05/2022

u SPORT

Sefkerinci u poslednjem minutu prokockali viši rang

BANATSKI BRESTOVAC, 2. maj 2022 – Mada nisu poraženi Sefkerinci se iz Banatskog Brestovca vraćaju pognutih glava. U trenucima kada su čekali poslednji zvižduk sudije i početak velikog slavlja napravili su kardinalnu grešku i „prokockali“ viši rang. Do kraja prvenstva je ostalo još tri kola i prvo mesto ostaje u domenu teorije.

BUDUĆNOST (Banatski Brestovac) – TEMPO (Sefkerin) 1:1 (0:1); Početak utakmice tvrd ali Sefkerinci pritiskaju od prvog minuta. U 23. minutu napadač Tempa Zvonko Jakovljevic beži odbrani domacih, pretrčava i golmana i plasira loptu u praznu mrežu. Od tog trenutka Budućnost povezuje nekoliko napada i preti uglavnom šutevima iz daljine koje odlični Šiđanin zaustavlja.

U drugom poluvremenu više loptu u svom posedu imaju domaći ali Tempo je učvrstio svoj bedem ispred gola Siđanina i napravio dupli blok tako da domaći nisu mogli nikako da probiju i da ugroze gol iz blizine već su pokušavali udarcima sa 30-ak metara.

Sve je savršeno funkcionisalo do bukvalno poslednjih trenutaka meča. Tada poslednji pas domaći upućuju Marku Stanojkoviću, koji ulazi u šesnaesterac, dolazi do golaut linije i tu igrač Tempa Stojić nepotrebno uklizava, ruši ga, a za glavnog sudiju nije bilo dileme da pokaže na belu tačku. Siguran sa penala bio je Nemanja Stanojković i postize gol za konačnih 1:1.

Šta reći za fudbalere Tempa i ovakvom propuštenom šansom gde bi pobedom zauzeli prvo mesto i do kraja prvenstva, gde je ostalo jos tri kola, sami odlučivali o svojoj sudbini ulaska u viši rang. Ovako im ostaje nada da bi Brestovčani mogli da kiksnu do kraja prvenstva, a prva i verovatno jedina prilika je u narednom kolu kada Budućnost gostuje Voji Gačiću u Pančevu.

TEMPO: Šiđanin, Stanisavljević, Stojić, Simeon, Arsić, Bursać, Radomirović (Janković 54’), Mladenović, Jakovljević (Zina ’92), Marković, Cvetković.

REZULTATI 12. kola: Borac – Kolonija 1:2; Jedinstvo – Voja Gačić 4:3; Budućnost – Tempo 1:1

TABELA: 1. Budućnost (26); 2. Tempo (25); 3. Voja Gačić (22); 4. Kolonija (15); 5. Jedinstvo (10); 6. Borac (6)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije