Tužna vest iz košarke: Preminuo proslavljeni košarkaški as Zoran Sretenović

28/04/2022

Preminuo proslavljeni košarkaški as Zoran Sretenović

BEOGRAD, 28. april 2022 – Tužna vest danas je stigla iz Beograda. U 58. godini preminuo je proslavljeni košarkaški as i reprezentativac Zoran Sretenović.

Zoran je bio gost u Barandi, na gulašijadi 2019. godine, posetio je Baranda film studio, a zatim prisutvovao na fudbalskoj utakmici koja se održala tog dana između Radničkog i starčevačkog Borca kada je zajedno sa Baranđanima zdušno navijao za domaćina.

Ovaj plejmejker je sa državnim timom osvojio zlatne medalje 1991. godine na EP u Rimu, kao i četiri godine kasnije u Atini na Evropskom prvenstvu.

Košarkaš koji su nastupao i za Crvenu zvezdu i za Partizan. Počeo je u OKK Beogradu, potom igrao u Zvezdi, a onda je otišao u Jugoplastiku sa kojom ima tri titule prvaka Evrope i četiri titule prvaka Jugoslavije.

Posle rata je igrao u Nemačkoj i Francuskoj, da bi se vratio u Srbiju gde je potpisao za Partizan, a finiš karijere je proveo u Borovici iz Rume, Crvenoj zvezdi i beogradskom Radničkom, kao i u Poljskoj.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije