Ministarvo finansija: Isplata mladima od 1.februara

11/01/2022

Isplata mladima od 1.februara

BEOGRAD, 11. januara (Tanjug) – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će isplata pomoći mladima od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra početi 1.februara.

Mali je to rekao u Skupštini Srbije obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

“Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije sa navršenih 16 do navršenih 29 godina. Ovo je deo programa da se umanje negativne posledice Kovid 19, pandemije koja je izazvana korona virusom i da pomognemo i ovu kategoriju građana Srbije”, rekao je Mali.

Najavio je da prijava za 100 evra počinje u subotu 15. januara i zavrašava se 30. januara.

“Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Mali je rekao da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave svi oni koji “imaju navršenih 16 godina i navršenih 29 godina i to na dan objavljivanja ovog zakona”.

Mali je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.

“Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne”, rekao je Mali.

Mali je podsetio da će u petak 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije