Doček Nove 2022 godine: Pregled koncerata u novogodišnjoj noći u Beogradu i Novom Sadu

31/12/2021

Pregled koncerata u novogodišnjoj noći u Beogradu i Novom Sadu

BEOGRAD, 30. decembra (Tanjug) – Prošle godine zbog pandemije korona virusa koncerti na otvorenom kao doček ulaska u novu godinu nisu održani, ali će sutra, 31. decembra, biti raznovrstan izbor nastupa u Beogradu, Novom Sadu i ostatku Srbije.

Za ljubitelje pop muzike i lakih nota, doček će im biti u znaku pevačica Sare Jovanović – Sare Jo, Marije Šerifović i drugih na platou ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Pratioci Gorana Bregovića imaće priliku da ga slušaju i gledaju na Sava Promenadi u Beogradu na vodi, .

Popularni Brega će podeliti ulazak u Novu godinu sa beogradskom publikom, a nedavno je sa vrha Kule Beograd najavio nezaboravan doček, uz najveći vatromet i laser šou „veseli program sa trubačima“ i nastup pevača Mladena Vojčića Tife sa kojim će zapevati neke od najlepših pesama rok grupe “Bijelo dugme”.

Osim Brege i Tife, u najluđoj novogodišnjoj noći na Sava Promenadi od 20 sati nastupiće još i trep zvezde Angellina, Coby i pop pevač Saša Kovačević, a ulaz je slobodan.

Muzičke grupe “Ničim izazvan” i “Sharks, Snakes & Planes“ biće domaćini u novogodišnjoj noći 31. decembra u kulturnom centru Dorćol Platz u Beogradu.

Pop rege sastav “Ničim izazvan” će krenuti svirku od 23 sata, a pre njih od 21 će nastupiti alternativni rok bend “Sharks, Snakes & Planes”,

Zagrevanje pred novogodišnju žurku naziva “Rekapitulatzija” će biti održano dan ranije, danas – kada će nastupiti bend iz Niša – “Stereo Banana”.

U prostoru “Koska bar” biće veče di-džej muzike.

Trideset godina postojanja i ulazak u novu 2022. godinu klub Fest će obeležiti 31. decembra nastupom rege – hard kor benda Eyesburn.

Ekskluzivna žurka i koncert alternativnog elektro noise rok benda “Artan Lili” biće održana u pravoj rock oazi Cetinjske 15, u Elektropioniru, za doček Nove 2022. godine. Usled cele situacije sa pandemijom, broj ulaznica je u ovom klubu ultraograničen.

Oni će nastupati i večeras od 23.00 sati na samom zatvaranju dvodnevne manifestacije “Belgrade Rocks” na Trgu Nikole Pašića.

Spektakl “Doček” u Novom Sadu biće realizovan kao multimedijalni događaj i tako će krenuti odlomkom iz predstave „Tesla izumetnik” u režiji Nebojše Bradića, kod mosta Duga i nastaviće se u Podgrađu koje će 31. decembra i 1. januara obasjati dr Alberto Novelo (Italija), Ivan Marušić Klif (Hrvatska), Petko Tančev (Bugarska), dr Milica Stojšić (Srbija) sa studentima scenskog dizajna (FTN).

Na „Teslinoj svetlosnoj galeriji” čekaju i muzičke zvezde – pre svega mistični duo iz Hrvatske – “Nipplepeople” (elektro sastav, nastupa pod maskama, gostovali su nedavno po drugi put u Beogradu – Barutana, tako da im niko ne može videti lica).

Ljubitelji elektronske muzike imaće priliku da dočekaju 2022. godinu uz velika imena domaće i regionalne di-džej scene i to na Green Love festivalu u Master centru Novosadskog sajma.

Poslednje veče u 2021. godini će obeležiti – hrvatski di-džej Petar Dundov, kao i naš Miloš Vujović i Ranćatek, dok će 1. januara, za reprizu, publika plesati uz Metodi Hristova, Leu Dobričić i Katalinu.

Nastavljajući tradiciju dočeka Nove godine uz popularnu klasičnu i filmsku muziku, i ove godine 31. decembra u sklopu manifestacije “Beogradska zima” biće održan program “Novogodišnje putovanje kroz epohe” za gala koncert “Nova godina – Otmeno”, ovog puta u dvorani Kolarčeve zadužbine.

Program će započeti uz čuvenu grupu “Renesans”, koja obeležava pola veka trajanja na muzičkoj sceni. Oni će uz atraktivne kostime i originalne instrumente izvoditi vesele i romantične melodije srednjeg veka i renesanse.

Onda će kamerni orkestar “Makris” pod upravom maestra – dirigenta Predraga Goste, uz mnoge instrumentalne i vokalne soliste, izvoditi muzičke bisere od baroka do modernog doba.

Na programu će biti najlepša dela muzičke literature iz svih epoha: kompozicije Vivaldija, Albinonija, Hendla, Mocarta, Šuberta, Masnea, Maskanjija, Šostakoviča, Pjacole, Vilijamsa, Morikonea.

Domaća istaknuta operska umetnica Marija Jelić sa svetskom karijerom i dirigent Predrag Gosta uvešće publiku uz najlepše operske arije i hitove filmske muzike.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije