Projekat „Ko zna, taj i može“: Volonteri i projektni tim u poseti terenu

27/12/2021

Volonteri i projektni tim u poseti terenu

Opovo, 27. decembar 2021
U okviru projekta „Ko zna, taj i može“ volonteri su prošle nedelje započeli sa posetama romskim porodicama sa decom školskog uzrasta u četiri naselja naše opštine (Opovo, Baranda, Sakula i Sefkerin) kako bi se kroz direktan rad sa korisnicima utvrdili najčešći razlozi odustajanja od školovanja i osmislili dodatni mehanizmi za predupređenje ovog rizika.

U tu svrhu, udruženje „Siguran život“ je angažovalo, na volonterskoj bazi, četiri mlada Roma i Romkinje za terenski rad koji obuhvata obilaske i prikupljanje podataka na osnovu pripremljenog upitnika. Sve prikupljene informacije će ostati anonimne i biće upotrebljene samo za svrhu projekta.

Angažman će trajati 5 dana i predviđeno je da se realizuje do kraja decembra. Volonteri obilaze teren u saradnji sa projektnim timom udruženja.

Projekat „Ko zna, taj i može/Ko djanola, ov shaj“, koji sprovodi udruženje „Siguran život“ uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije, ima za cilj smanjenje stope osipanja iz školskog sistema dece romske nacionalnosti na području opštine Opovo i šire.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije