Sportski savez Vojvodine: Za pokrajinske sportske saveze 88 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

24/12/2021

u SPORT

Za pokrajinske sportske saveze 88 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

NOVI SAD, 24. decembar 2021 – „Budžet za funkcionisanje pokrajinskih sportskih saveza za narednu godinu je znatno uvećan i iznosi 94 miliona dinara, od čega je 88 miliona namenjeno njihovim redovnim aktivnostima, dok će šest miliona biti usmereno za stručno usavršavanje trenerima“, istakao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta na godišnjem susretu pokrajinskih sportskih saveza u Novom Sadu.

U Sportskom savezu Vojvodine, gde su se okupili predsednici ovih sportskih organizacija iz cele Pokrajine, pored finansiranja sporta na teritoriji AP Vojvodine  u 2022. godini, bilo je reči i o najznačajnijim aktivnostima i obavezama saveza u narednom periodu u cilju njihovog još boljeg funkcionisanja.

Sekretar Basta rekao je da je dobra vest i to što će od naredne godine biti izdvojeno 18 miliona dinara i za stipendiranje mladih sportista iz AP Vojvodine, što je takođe znatno više u odnosu na prethodnu kada je za to bilo predviđeno 10 miliona dinara.

Kada je reč o konkursu za razvoj sporta, za koji je prethodne godine bilo izdvojeno 20 miliona dinara, resorni sekretar je precizirao da sada ovu oblast očekuje podrška od čak 43 miliona dinara, što je izuzetno važno zbog strateškog pristupa unapređenju sporta i ulaganjima u njegov budući razvoj.

Predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras ukazala je na značaj ovakvih susreta, koji treba da donesu bolji uvid u dosadašnje funkcionisanje sportskih saveza u Vojvodini, kao i da se sagledaju prednosti, ali i manjkavosti onoga što je do sada urađeno.

„Kada je reč o utiscima o godini koja je za nama, čak i kada uzmemo u obzir sve probleme koje nam je donela korona, ipak smo imali uspešnu godinu. Budžeti jesu bili smanjeni jer nije bilo dovoljno aktivnosti, ali zato se nadamo da će 2022. godina uz veću finansijsku podršku biti mnogo bolja i aktivnija“, istakla je Jurasova.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

najnovije

najčitanije