Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: Postavljena obeležja na parking mestima ispred javnih ustanova (video)

03/12/2021

OPOVO, 3. decembar 2021 – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, a uz podršku lokalne samouprave, postavljena su vertikalna obeležja – table na parking mestima predviđenim za osobe sa invaliditetom ispred javnih ustanova.

Predsednik UPIK Opovo Sava Lazin istakao je važnost ovakvih akcija i projekata kako bi se skrenula pažnja na osobe sa invaliditetom i uvažila njihova prava i potrebe.

„I ove godine uz pomoć lokalne samouprave obeležavamo dan osoba sa invaliditetom. Uvideli smo da imamo problema sa parking mestima jer ljudi ili iz neznanja ili ne znam iz kojeg drugog razloga zauzimaju naša parking mesta. Danas smo stavili table sa natpisom zašto je to mesto baš tu i iz kog razloga jse koristi i treba da bude uvek slobodno. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi i ponoviću, nositi invaliditet nije lako ali uz ovakvu podršku i invaliditet nije tako težak“, izjavio je Lazin.

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov je pozvala građane naše opštine da poštuju propise i obeležena parking mesta za osobe sa invaliditetom.

„Danas obeležavamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom koji je na svetskom nivou ustanovljen 1992. godine. Mi kao lokalna samouprava trudimo se da maksimalno podržimo ovu senzitivnu grupu. Danas smo postavili table na parking mesta koja su obeležena za osobe sa invaliditetom i molimo naše sugrađane da se pridržavaju ovih propisa“, poručila je Simin Damjanov.

Pored članova UPIK Opovo i zamenice predsednika opštine u akciji su učestvovali predstavnici lokalne samouprave, opštinski odbornici Saša Jovičin i Predrag Ginculj, kao i članovi učeničkog parlamenta OŠ „Dositej Obradović“ Opovo i Doma zdravlja Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije