Inicijativom do informacije: NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE – ISPOSTAVA OPOVO

16/12/2013

NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE – ISPOSTAVA OPOVO
Opovo, 16. decembar 2013
PROJEKAT „INICIJATIVOM DO INFORMACIJE“ SUFINANSIRAN  JE OD STRANE POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA  ZA LOKALNU SAMOUPRAVU I MEĐUOPŠTINSKU SARADNJU.

Adresa, telefon i radno vreme. Potrebna dokumentacija za upis u evidenciju. Prednosti koje ostvaruju lica na evidenciji. Zbog čega su potrebne potvrde sa evidencije. Informisanje korisnika. Statistika broja nezaposlenih građana opštine Opovo.

 

27349Kancelarija ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Pančevo nalazi se u Opovu, ulica Borisa Kidriča broj 9, telefon 013 / 681 – 259. Kancelarija za stranke radi svakog radnog dana od 08:00 do 14:00 časova. Zaključno sa današnjim datumom na evidenciji ispostaveNSZ Opovo nalazi se 1403 građana naše opštine što predstavlja oko 16% radno sposobnog, punoletnog stanovništva, a alarmantan podatak je da se ovaj broj iz godine u godinu povećava.

 

Kada se lice prvi put prijavljuje na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje potrebno je na uvid dostaviti popunjenu radnu knjižicu od strane opštine, važeću ličnu kartu i diplomu o završenoj školi ili svedočanstvo. Ova dokumenta se dostavljaju samo na uvid, nakon čega se korisniku vraćaju.

Evidencija (redovno javljanje) se vrši do 90 dana. U slučaju ne odazivanja na redovno zakazanu evidenciju lice se briše iz evidencije, a u slučaju neopravdanog kašnjenja propisuje se zabrana na kartonu u periodu od 6 meseci. Kada je u pitanju opravdano kašnjenje u obzir se prihvataju lekarska dokumentacija zbog bolesti i smtrni slučajevi u porodici. Prilikom prijavljivanja u NSZ sva lica dobijaju potrebna obaveštenja o svojim obavezama u vezi redovnog javljanja na evidenciju.

 

U traženju posla građani ne moraju nužno biti prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, osim kada poslodavac to izričito traži u konkursnoj dokumentaciji. Poslodavci potvrdu traže pre svega u slučajevima kada koriste državne subvencije. Poslodavac ima pravo na subvencije prilikom otvaranja novih radnih mesta i dobija bespovratna sredstva od strane države. U tom slučaju poslodavac kontaktira službu NSZ, koja vrši selekciju ali samo lica sa evidencije NSZ.

 

Potvrde da se lica nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje izdaju se za:

– ostvarivanje prava na novčanu socijalnu pomoć;

– ostvarivanje prava na dečji dodatak;

– evidentiranje lica kod druge službe;

– ostvarivanje prava na besplatne stomatološke usluge;

– prikaz sudu, prikaz banci, oslobađanje taksi;

– za konkurse preko NSZ: nova zapošljavanja (otvaranje novih radnih mesta preko poslodavca) i samozapošljavanja (kada lice registruje svoju delatnost).

Za izdavanje zdravstvene knjižice građani ne moraju biti na evidenciji NSZ.

 

Na oglasnoj tabli kancelarije NSZ u Opovu redovno se ističu aktuelni oglasi. Informator Oglasi (za posao) izlazi svake srede i može se u kancelariji besplatno preuzeti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije