Skupština opštine Opovo 13. sednica: Novi odbornik Milan Gajić iz Opova

30/11/2021

Novi odbornik Milan Gajić iz Opova

OPOVO, 30. novembar 2021 – Kako je izborom za člana Opštinskog veća Opštine Opovo Aleksandru Veselinovu prestao mandat odbornika pre isteka vremena, Opštinska izborna komisija je uvidom u podatke o rezultatima izbora za odbornike Skupštine opštine Opovo utvrdila da na Koalicionoj listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, sa koje je odbornik Veselinov bio izabran, nema kandidata za koje podnosilac izborne liste nije dobio mandat. U takvom slučaju u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, mandat pripada podnosiocu izborne liste koji ima sledeći najveći količnik tako da je mandat dobila koaliciona izborna lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena ruska stranka (JRS) – Žanna Knežević“. Na današnjoj sednici Skupštine odborničku zakletvu je položio Milan Gajić iz Opova i pristupio odborničkoj grupi „Za naše Opovo“.

Odbornici su usvojili Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022. godinu na teritoriji Opštine Opovo. Na teritoriji naše opštine određene su četiri zone za utvrđivanje poreza na imovinu, u zavisnosti od komunalne opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima opštine, odnosno sa radnim zonama i drugim sadržajem u naselju, i to: prva, druga, treća i četvrta zona (seosko područje), s tim da je prva zona utvrđena za najopremljeniju zonu. Prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022. godinu na teritoriju Opštine Opovo biće objavljeni u sledećem opštinskom službenom glasniku, koji će biti digitalno dostupan i na opštinskom veb sajtu www.opovo.org.rs

Odlukom o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji Opštine Opovo uvode se lokalne komunalne takse za korišćenje prava, predmeta i usluga na teritoriji Opštine Opovo i utvrđuju obveznici, visina, olakšice, rokovi i način plaćanja (ranije komunalne takse su se zvale naknade). Komunalne takse uvode se za isticanje firme na poslovnom prostoru, držanje motornih, drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina, i držanja sredstava za igru (zabavne igre). U obrazloženju Odluke navodi se da je razlog povećanja taksi znatno manje firmarine u odnosu na okruženje, a naročito u odnosu na zakonske limite i što nisu korigovane devet godina. Kompletan tekst odluke biće objavljen u sledećem opštinskom službenom glasniku, koji će biti digitalno dostupan i na opštinskom veb sajtu www.opovo.org.rs

Skupština je usvojila još i Odluku o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji Opštine Opovo kojom se obezbeđuje dosledna primena načela zaštite i spasavanja utvrđena Zakonom a posebno načelo prioriteta, načelo primarne uloge lokalnih zajednica, načelo ravnopravnosti i zaštite ljudskih prava, načelo participativnosti i solidarnosti i načelo informisanja javnosti.

Poslednja tačka dnevnog reda je bilo Usvajanje godišnjeg izveštaja o radu Predškolske ustanove „Bambi“ Opovo i izveštaja direktora PU „Bambi“ Opovo za radnu 2020/2021. godinu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije