Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Piletina sa sosom od pavlake i belog luka na palenti

29/11/2021

Piletina sa sosom od pavlake i belog luka na palenti

Priprema:

Pileci file iseći da bude približne velicine, začiniti i peći na maslacu ravnomerno dok ne porumeni.

Na maslinovom ulju propržiti beli luk oko minut, dodati neutralnu  i kiselu pavlaku, začine i peršunovo lišće i kuvati oko 3 minuta.
U ključaloj vodi  kojoj smo dodali so i maslinovo ulje, postepeno dodavati palentu uz neprekidno mešanje kuvati oko 2 minuta.
Palentu servirati na tanjir, na nju položiti pileci file i preliti sosom od pavlake i belog luka, servirati toplo uz dekoraciju po želji

Namirnice:

200g pilećeg filea
20g maslaca
100g kisele pavlake
2dl neutralne pavlake
20g belog luka
Maslinovo ulje
100g palente
So
Biber
Peršunovo lišće

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije